Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Hidraqua, Aquatec i Riba-roja de Túria participen amb fons europeus en la cerca de solucions circulars en l'àmbit de l'aigua regenerada

        

Hidraqua, Aquatec i l'Ajuntament de Riba-roja de Túria participen en el projecte europeu HORIZON CircSyst amb fons europeus per a la recerca de solucions circulars en l'àmbit de l'aigua regenerada. Aquest projecte, que implica la col·laboració de 32 entitats d'Europa, té com a objectiu el desenvolupament i demostració de noves solucions circulars sistèmiques per augmentar la sostenibilitat.

Les solucions del projecte s'implementaran en 8 ciutats i regions compromeses amb els principis de l'Economia Circular, assegurant la integració amb la Iniciativa de Ciutats i Regions Circulars de la Comissió Europea. Espanya, Bèlgica, Suècia, Eslovènia, Grècia, Finlàndia, Hongria, Alemanya, Àustria i el Regne Unit participen en aquesta iniciativa, amb un pressupost total superior als 12 milions d'euros, dels quals prop d'11 milions són subvencionables.

Hidraqua, Aquatec i l'Ajuntament de Riba-roja de Túria reben fons específics per al desenvolupament del projecte, amb quantitats com 221.735 euros per Hidraqua, 495.927 euros per Aquatec, i 49.576 euros per a l'Ajuntament. Cal destacar que l'Ajuntament de Riba-roja de Túria és l'única entitat local municipal que participa com a entitat sòcia en el Consorci amb pressupost propi.

El projecte HORIZON CircSyst se centra en la creació i demostració de solucions circulars sistèmiques per millorar la sostenibilitat mitjançant l'aplicació de models circulars innovadors en l'àmbit local i regional. Les solucions inclouen quatre pilots destinats a la reutilització d'aigües residuals i regeneració aplicats en l'àmbit local i regional.

El pilot demostrador, situat a l'EDAR Sector 13 de Riba-roja de Túria, té l'objectiu de demostrar la viabilitat d'una gestió intel·ligent de les aigües residuals regenerades amb usos potencials en polígons industrials adjacents a la depuradora. Així, es preveu l'ús per a processos industrials que no requerisquen aigua potable, rentada, reg, neteja o extinció d'incendis.

A més, Aquatec, amb el suport de Dinapsis València, jugarà un paper destacat com a líder en les activitats de transferència del coneixement i replicació dels resultats en el marc del projecte CircSyst.

Cal destacar la participació espanyola i valenciana en aquest projecte, amb l'Associació d'investigació de la Indústria del Joguet com a coordinador general dels pilots relacionats amb l'aigua, i l'Institut Tecnològic Metalmecànic del Moble, Fusta, Embalatge i Afins com a coordinador del pilot al qual Hidraqua, Aquatec i Riba-roja de Túria estan associats.

En resum, aquest projecte europeu representa un esforç col·lectiu per impulsar solucions innovadores i sostenibles en el tractament de l'aigua, amb un fort impacte en l'àmbit local i regional.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal