Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Hidraqua, Aquatec i Riba-roja de Túria participen amb fons europeus en la cerca de solucions circulars en l'àmbit de l'aigua regenerada

        

Hidraqua, Aquatec i l'Ajuntament de Riba-roja de Túria participen en el projecte europeu HORIZON CircSyst amb fons europeus per a la recerca de solucions circulars en l'àmbit de l'aigua regenerada. Aquest projecte, que implica la col·laboració de 32 entitats d'Europa, té com a objectiu el desenvolupament i demostració de noves solucions circulars sistèmiques per augmentar la sostenibilitat.

Les solucions del projecte s'implementaran en 8 ciutats i regions compromeses amb els principis de l'Economia Circular, assegurant la integració amb la Iniciativa de Ciutats i Regions Circulars de la Comissió Europea. Espanya, Bèlgica, Suècia, Eslovènia, Grècia, Finlàndia, Hongria, Alemanya, Àustria i el Regne Unit participen en aquesta iniciativa, amb un pressupost total superior als 12 milions d'euros, dels quals prop d'11 milions són subvencionables.

Hidraqua, Aquatec i l'Ajuntament de Riba-roja de Túria reben fons específics per al desenvolupament del projecte, amb quantitats com 221.735 euros per Hidraqua, 495.927 euros per Aquatec, i 49.576 euros per a l'Ajuntament. Cal destacar que l'Ajuntament de Riba-roja de Túria és l'única entitat local municipal que participa com a entitat sòcia en el Consorci amb pressupost propi.

El projecte HORIZON CircSyst se centra en la creació i demostració de solucions circulars sistèmiques per millorar la sostenibilitat mitjançant l'aplicació de models circulars innovadors en l'àmbit local i regional. Les solucions inclouen quatre pilots destinats a la reutilització d'aigües residuals i regeneració aplicats en l'àmbit local i regional.

El pilot demostrador, situat a l'EDAR Sector 13 de Riba-roja de Túria, té l'objectiu de demostrar la viabilitat d'una gestió intel·ligent de les aigües residuals regenerades amb usos potencials en polígons industrials adjacents a la depuradora. Així, es preveu l'ús per a processos industrials que no requerisquen aigua potable, rentada, reg, neteja o extinció d'incendis.

A més, Aquatec, amb el suport de Dinapsis València, jugarà un paper destacat com a líder en les activitats de transferència del coneixement i replicació dels resultats en el marc del projecte CircSyst.

Cal destacar la participació espanyola i valenciana en aquest projecte, amb l'Associació d'investigació de la Indústria del Joguet com a coordinador general dels pilots relacionats amb l'aigua, i l'Institut Tecnològic Metalmecànic del Moble, Fusta, Embalatge i Afins com a coordinador del pilot al qual Hidraqua, Aquatec i Riba-roja de Túria estan associats.

En resum, aquest projecte europeu representa un esforç col·lectiu per impulsar solucions innovadores i sostenibles en el tractament de l'aigua, amb un fort impacte en l'àmbit local i regional.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon