Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un robot de dos pates impulsat per teixit muscular

Robot biohíbrido de dues pates. - UNIVERSITAT DE TÒQUIO

   La revista 'Matter' publica un treball d'investigadors japonesos que han creat un robot biohíbrido de dues potes combinant teixits musculars i materials artificials.

   El robot de dues potes de l'equip d'investigació, un innovador disseny bípede, es basa en el llegat dels robots biohíbridos que aprofiten els músculs. Els teixits musculars han impulsat als robots biohíbridos a gatejar, nadar cap avant i fer girs, però no bruscos.

   No obstant això, poder girar i realitzar girs bruscos és una característica essencial perquè els robots eviten obstacles. Per a construir un robot més àgil amb moviments fins i delicats, els investigadors van dissenyar un robot biohíbrido que imita la marxa humana i opera en l'aigua.

   El robot té una part superior de boia d'espuma i potes amb pes per a ajudar-ho a mantindre's alçat sota l'aigua. L'esquelet del robot està fet principalment de cautxú de silicona que pot doblegar-se i flexionar-se per a adaptar-se als moviments dels músculs.

 


   Després, els investigadors van col·locar tires de teixit de múscul esquelètic cultivat en laboratori en la goma de silicona i en cada cama. Quan els investigadors van aplicar electricitat al teixit muscular, el múscul es va contraure i va alçar la cama. Després, el taló de la cama va aterrar cap avant quan l'electricitat es va dissipar.

   En alternar l'estimulació elèctrica entre la cama esquerra i dreta cada 5 segons, el robot biohíbrido "va caminar" amb èxit a una velocitat de 5,4 mm/min (0,002 mph).

   Per a girar, els investigadors van colpejar repetidament la cama dreta cada 5 segons mentre la cama esquerra servia com ancora. El robot va girar 90 graus a l'esquerra en 62 segons.

   Les troballes van mostrar que el robot bípede impulsat per músculs pot caminar, detindre's i realitzar moviments de gir afinats. Actualment, els científics han de moure manualment un parell d'elèctrodes per a aplicar un camp elèctric individualment a les cames, la qual cosa porta temps.

   Per això, en el futur, en integrar els elèctrodes en el robot, s'espera augmentar la velocitat de manera més eficient. L'equip també planeja dotar d'articulacions i teixits musculars més gruixuts al robot bípede per a permetre moviments més sofisticats i potents.

   Però abans d'actualitzar el robot amb més components biològics, l'equip haurà d'integrar un sistema de subministrament de nutrients per a sostindre els teixits vius i les estructures dels dispositius que permeten al robot operar en l'aire.


Crònica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal