Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

'Talent Natural', el projecte de La Mancomunitat de l'Alt Túria contra la despoblació


La Mancomunitat de l'Alt Turia impulsa una iniciativa innovadora per a fer front al repte de la despoblació que afecta a la comarca. Amb el suport financer del Govern i dins de l'estratègia ESPANYA50, la Mancomunitat presenta el projecte 'Talento Natural', una aposta valenta per a la transformació territorial i la promoció de llaços humans en el cor de l'Alt Turia.

El territori de la Mancomunitat, que inclou els municipis d'Aras dels Olmos, Benagéber, Chelva, Titaguas i Tuéjar, enfronta desafiaments derivats de la seua baixa densitat poblacional i la seua condició rural, amb aproximadament 3.800 habitants en una àrea de 520 km². Amb l'objectiu de realçar les riqueses socials i ambientals d'aquesta regió marcada per la seua rica història, s'ha posat en marxa el projecte 'Talento Natural' amb un pressupost de 198.000 euros, finançat amb ajudes governamentals per a la transformació territorial i la lluita contra la despoblació.

El projecte, encarregat a les empreses Open-Ideas i Red2Red, reconeix l'expertesa d'aquestes en el desenvolupament rural, el desafiament demogràfic i la comunicació. Amb un enfocament que abraça àrees afectades per la despoblació, 'Talento Natural' es presenta com un servei de transformació territorial que aspira a reactivar zones amb problemes de despoblació, promocionant la recuperació i consolidació de vincles humans, tant en la diàspora rural com en la població urbana.

El territori de l'Alt Turia, que forma part de la Reserva de la Biosfera pel seu llegat de biodiversitat i paisatges únics, es converteix en el focus d'aquesta iniciativa. Rafael Darijo, president de la Mancomunitat de l'Alt Turia, destaca la importància vital d'aquest projecte per al futur de la comunitat, amb l'objectiu de reconèixer i potenciar les oportunitats del territori, assegurant un futur pròsper i sostenible per a les pròximes generacions.

El projecte abasta diverses iniciatives de promoció, debat i eines digitals amb la finalitat de realitzar campanyes enfocades en la Mancomunitat de l'Alt Turia. Destaquen dues claus: la creació d'un documental que explora la història i el potencial de desenvolupament de la zona, i l'organització de l'Esdeveniment 'Encuentro Living Lab', centrat en els reptes i oportunitats de la relació entre l'àmbit urbà i rural.

Aquest encontre reunirà agents rurals i urbans per analitzar aquesta relació i proposar solucions innovadores per capitalitzar el potencial del territori davant el desafiament demogràfic. A més, es durà a terme una campanya integral de comunicació, des de l'anticipació de l'estrena del documental fins a la cobertura en temps real de l'Esdeveniment 'Encuentro Living Lab'. Amb l'ús de diverses plataformes digitals i tradicionals, l'objectiu constant és involucrar activament la comunitat i generar un impacte sostenible.


Amb el primer semestre de 2024 com a horitzó, el projecte 'Talento Natural' busca no només dinamitzar el territori de la Mancomunitat de l'Alt Turia, sinó també transformar la percepció i fomentar la participació activa dels seus ciutadans. Les empreses adjudicatàries Open-Ideas i Red2Red, amb la seua àmplia experiència en iniciatives relacionades amb el desenvolupament rural, el desafiament demogràfic, la comunicació i la transformació digital, assumeixen el repte de convertir aquesta visió en una realitat palpable.


Amb 'Talento Natural', la Mancomunitat de l'Alt Turia confirma el seu compromís enfront de la despoblació, oferint una visió de futur que aspire a revitalitzar la regió i construir un entorn sostenible per a les pròximes generacions.


#Despoblació #TalentoNatural #AltTuria #TransformacióTerritorial





Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal