Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar se Volcarà en la Preparació de les Eleccions Europees Després del 18F i Preveu un Bon Equilibri dels Partits a la Candidatura

Sumar, la coalició política, té com a objectiu central la preparació de la seva candidatura per a les properes eleccions europees, segons les recents declaracions. Aquests plans es desplegaran després dels resultats de les eleccions a Galícia, i es preveu la formació d'un ampli front amb una bona representació dels diferents partits progressistes a les llistes.

Actualment, l'enfocament principal de Sumar es troba en les eleccions gallegues, on aspiren a obtenir representació al Parlament regional i jugar un paper decisiu en el canvi polític, amb l'objectiu de desplaçar el PP de la Xunta. Al mateix temps, no descuiden Euskadi, on s'ha establert una taula de negociació amb Podemos, IU i Equo per forjar una candidatura conjunta.

Sumar ha expressat prudència en la construcció de la seva candidatura per a les europees, així, la coalició progressista es compromet a construir una confluència àmplia d'esquerres, adaptant-se als esdeveniments del cicle electoral actual.

També destaquen que hi haurà bon acomodament dels partits en els llocs de la candidatura per als partits, on es compta amb les principals formacions de l'actual coalició com En Comú Podem, IU, Más Madrid i Compromís, a més de Verds Equo.

Al seu torn, la idea és donar llibertat als integrants de la llista perquè després s'adscriguen a les dues corrents comunitàries que defineixen l'actual confluència, l'esquerra i els verds. I és que eixa dualitat és present a Sumar, atés que IU es referencia al grup The Left mentre que uns altres com Compromís i Equo en els verds.

El portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, ja va manifestar aquesta setmana que el seu objectiu és configurar la millor candidatura possible i que és necessari enviar un missatge al continent que Espanya es mou en clau progressista.

Per tant, eixes dues sensibilitats polítiques seran presents en la candidatura. No obstant això, altres fonts de la coalició remarquen que és important deixar clar l'accent esquerrà en la composició de la confluència, un carril que Podem cerca acaparar per a la campanya del 9J.

Les perspectives de Sumar per a aquestes eleccions són optimistes, amb l'esperança d'incluso millorar els resultats d'Unidas Podemos el 2019 i obtenir set escons. Destaquen la prevista harmonització dels partits a la candidatura, amb formacions com En Comú Podem, IU, Más Madrid, Compromís i Verdes Equo.

La llista de Sumar tindrà en compte les dues sensibilitats polítiques presents en la coalició: l'esquerra i els verds. La intenció és donar llibertat als membres de la llista per adscriure's a les dues corrents comunitàries que defineixen la confluència. El portaveu d'Sumar, Ernest Urtasun, destaca la importància d'enviar un missatge progressista a Europa.

Amb relació als terminis per a la formació de la candidatura, es preveu una acceleració dels temps per consensuar els aspectes programàtics i la llista. Diverses formacions ja han mostrat la seva predisposició a unir-se a Sumar, com Más Madrid, que assegura un eurodiputat dins de la llista.

Caldrà seguir de prop les negociacions amb altres formacions que formen part de la coalició actual i que encara no han definit la seva participació en les eleccions europees. En resum, Sumar es presenta amb confiança i amb l'objectiu de configurar la millor candidatura possible en clau progressista.


**#EleccionsEuropees #CoalicióProgressista #Sumar2024


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal