Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar Crida a l'Acció Urgent del govern Espanyol a personar-se contra Israel en la Corte Internacional


El diputat de Sumar i portaveu d'IU al Congrés, Enrique Santiago, ha emés una instància urgent al Govern espanyol perquè es persone en la denúncia contra Israel davant la Corte Internacional de Justícia. A més, Santiago demana evitar "errors" que podrien contribuir a "estendre" el conflicte a oriente Pròxim, especialment referint-se a la participació en l'operació militar en el Mar Roig.

"És imperatiu que la comunitat internacional canalitze tots els seus esforços cap a la creació d'una aliança massiva per obligar a Israel a un cessament immediat del foc, a complir les resolucions de l'ONU i a reconéixer l'Estat palestí", ha afirmat Santiago durant una manifestació de suport a Palestina a Madrid.

Des del seu punt de vista, l'única manera de posar fi a la tensió al Mar Roig és que Israel ature de manera immediata el genocidi i l'ocupació contra el poble palestí. Santiago interpreta que l'operació militar dels Estats Units i el Regne Unit contra el Iemen implica un clar "suport al genocidi i l'ocupació il·legal" per part d'Israel.

 Prou de Paraules, Accions Reals

Santiago destaca la necessitat urgent que el Govern espanyol deixe de banda les paraules i passa a l'acció immediata. Això implica la necessitat d'unir-se a la denúncia ja presentada davant la Corte Internacional de Justícia per aturar immediatament l'acció militar.

 Cridades a l'Embargament d'Armes i Sancions Comercials

En aquest sentit, Santiago reclama que l'embargament a la "compravenda" d'armes a Israel que Espanya ja està duent a terme s'amplie a tota la Unió Europea. Insisteix que s'han d'aplicar les sancions comercials establides per les lleis i convenis de la UE amb aquest país.

Suport a la Demanda contra Rússia i Crítiques al Partit Popular Europeu

D'altra banda, l'eurodiputada Eugenia Rodríguez Palop defensa el reconeixement "urgent, incondicional i unilateral" de l'Estat de Palestina, així com la ruptura de relacions diplomàtiques i comercials amb Israel. Critica la manca de suport del Govern espanyol en comparació amb la demanda d'Ucraïna contra Rússia el 2022.

Rodríguez Palop ressalta la "valentia" i la "dignitat" de Sud-àfrica davant el que ella considera "cinisme" d'Israel. Expressa la decepció pel fet que el Govern espanyol no estiga recolzant aquesta demanda, tot i haver donat suport a la demanda d'Ucraïna contra Rússia en 2022.

 Condicions Inacceptables del Partit Popular Europeu:  L'eurodiputada critica les condicions del Partit Popular Europeu pel cessament del foc, considerant-les excessives i insensibles davant les pèrdues humanes importants.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal