Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar Crida a l'Acció Urgent del govern Espanyol a personar-se contra Israel en la Corte Internacional


El diputat de Sumar i portaveu d'IU al Congrés, Enrique Santiago, ha emés una instància urgent al Govern espanyol perquè es persone en la denúncia contra Israel davant la Corte Internacional de Justícia. A més, Santiago demana evitar "errors" que podrien contribuir a "estendre" el conflicte a oriente Pròxim, especialment referint-se a la participació en l'operació militar en el Mar Roig.

"És imperatiu que la comunitat internacional canalitze tots els seus esforços cap a la creació d'una aliança massiva per obligar a Israel a un cessament immediat del foc, a complir les resolucions de l'ONU i a reconéixer l'Estat palestí", ha afirmat Santiago durant una manifestació de suport a Palestina a Madrid.

Des del seu punt de vista, l'única manera de posar fi a la tensió al Mar Roig és que Israel ature de manera immediata el genocidi i l'ocupació contra el poble palestí. Santiago interpreta que l'operació militar dels Estats Units i el Regne Unit contra el Iemen implica un clar "suport al genocidi i l'ocupació il·legal" per part d'Israel.

 Prou de Paraules, Accions Reals

Santiago destaca la necessitat urgent que el Govern espanyol deixe de banda les paraules i passa a l'acció immediata. Això implica la necessitat d'unir-se a la denúncia ja presentada davant la Corte Internacional de Justícia per aturar immediatament l'acció militar.

 Cridades a l'Embargament d'Armes i Sancions Comercials

En aquest sentit, Santiago reclama que l'embargament a la "compravenda" d'armes a Israel que Espanya ja està duent a terme s'amplie a tota la Unió Europea. Insisteix que s'han d'aplicar les sancions comercials establides per les lleis i convenis de la UE amb aquest país.

Suport a la Demanda contra Rússia i Crítiques al Partit Popular Europeu

D'altra banda, l'eurodiputada Eugenia Rodríguez Palop defensa el reconeixement "urgent, incondicional i unilateral" de l'Estat de Palestina, així com la ruptura de relacions diplomàtiques i comercials amb Israel. Critica la manca de suport del Govern espanyol en comparació amb la demanda d'Ucraïna contra Rússia el 2022.

Rodríguez Palop ressalta la "valentia" i la "dignitat" de Sud-àfrica davant el que ella considera "cinisme" d'Israel. Expressa la decepció pel fet que el Govern espanyol no estiga recolzant aquesta demanda, tot i haver donat suport a la demanda d'Ucraïna contra Rússia en 2022.

 Condicions Inacceptables del Partit Popular Europeu:  L'eurodiputada critica les condicions del Partit Popular Europeu pel cessament del foc, considerant-les excessives i insensibles davant les pèrdues humanes importants.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon