Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar celebra la protecció del TC a Alberto Rodríguez i espera una sentència similar sobre la retirada del seu escó


El portaveu parlamentari d'IU i diputat de Sumar, Enrique Santiago, ha expressat la seua confiança que el Tribunal Constitucional també protegirà l'exparlamentari Alberto Rodríguez davant la decisió de l'expresidenta del Congrés Meritxell Batet de retirar-li el seu escó la passada legislatura.

Així ho ha indicat als mitjans de comunicació després de conéixer que la cort de garanties haja estimat el recurs de protecció de l'exdiputat d'Unides Podem contra la condemna que li va imposar el Tribunal Suprem (TS) per propinar-li una puntada a un policia durant una manifestació que va tindre lloc en 2014 a La Laguna (Tenerife), corregint així a l'alt tribunal, al considerar que va imposar un "sacrifici desproporcionat" a l'exdirigent 'morado' perquè va perdre l'escó.

D'altra banda, el diputat i líder de Més País, Íñigo Errejón, ha indicat a la xarxa social 'X' que la decisió del Constitucional, encara que dona la raó a Rodríguez i als 64.000 tinerfenys als quals es va deixar sense representació al Congrés, arriba "massa tard".

"S'hi reconeix una injustícia que mai hauria d'haver-se comés i que assentava un precedent molt perillós. Que no torne a succeir", ha tancat.

Després de recalcar que en l'anterior legislatura els serveis jurídics d'Unides Podem ja van afirmar que no cabia en absolut la condemna d'inhabilitació, fet que la pena de presó va ser substituïda per multa, ha desgranat que va ser "absolutament greu" la decisió de prendre-li a Rodríguez la seua acta de diputat.

Després de recalcar que la sentència del Suprem "no va ser pacífica", ja que hi va haver vots particulars a la sentència del Suprem, Santiago ha assenyalat que en un primer informe els serveis jurídics del Congrés van determinar que Rodríguez havia de continuar en el seu escó i que, malgrat això, Batet va procedir a despullar-lo de la seua acta.

"Té molta confiança que també es declare contrari a la norma constitucional haver privat de l'escó al senyor Alberto Rodríguez" ha tancat.

En eixa mateixa línia, el diputat de Sumar Lander Martínez s'ha felicitat per la decisió del Constitucional de decretar la nul·litat de la inhabilitació de Rodríguez, actual regidor a l'Ajuntament de La Laguna i que va concórrer a la candidatura de Sumar per la circumscripció de Tenerife en les últimes eleccions generals.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal