Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Enrique Santiago insta la Fiscalia a investigar Rajoy per esclarir el seu paper a l'Operació Catalunya


El portaveu parlamentari d'IU i diputat de Sumar, Enrique Santiago, reafirmat que la Fiscalia ha de prendre mesures per aclarir si l'expresident del PP, Mariano Rajoy, estava al corrent de les presumptes irregularitats en l'anomenada 'Operació Catalunya', d'acord amb les últimes informacions publicades a la premsa.

En declaracions als mitjans en els passadissos del Senat, Santiago ha alertat que les últimes revelacions sobre aquest cas i que afecten a Rajoy són greus i han de ser aclarides als tribunals. Per tant, espera que la Fiscalia obri d'ofici diligències al respecte, ja que aprecia indicis de possible delicte.

Santiago ha censurat que el PP haja utilitzat el Ministeri de l'Interior, durant la seua etapa en el Govern, no solament per "perseguir" altres forces polítiques, sinó també per "coaccionar" a institucions privades amb la finalitat d'elaborar informes policials "fraudulents" contra altres formacions polítiques.

"Té molta importància que s'arribe al fons de l'assumpte i es determinen les responsabilitats, evidentment de les forces polítiques", ha insistit.

El parlamentari ha ironitzat que part dels fets es van produir després de la reforma del Codi Penal impulsada pel PP en 2015, que fa responsables penalment a persones jurídiques, entre elles els partits polítics, i que si s'apliqués el criteri que defensa la dreta d'ilegalitzar partits que recolzen l'amnistia, l'‘Operació Catalunya' "probablement seria causa de dissolució" dels populars com a formació.

Tanmateix, ha insistit que aquests presumptes fets que afectenRajoy no es poden quedar en situació d'"impunitat" dins d'un estat de dret, ja que al·ludeix a un ús delictiu d'institucions de l'Estat per a finalitats particulars del PP.

Per tant, ha assenyalat que, a més de si es cita a Rajoy dins de la comissió d'investigació sobre l'‘Operació Catalunya', cosa que percep com "molt pertinent", Santiago advoca per l'actuació del Ministeri Públic, alhora que ha exigit al PP un compromís de deixar d'utilitzar institucions de l'Estat contra adversaris polítics.

Qüestionat sobre si Sumar es plantejaria anar a la Fiscalia, Santiago ha dit que aquesta possibilitat no s'ha debatut al si del grup plurinacional, però ha afegit que la seua opinió personal és que, si no hi ha una investigació d'ofici, caldria posar aquestes informacions en coneixement del Ministeri Públic.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal