Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Soler i Bielsa animen a participar 'activament' en les primàries del PSPV i es mostren oberts a 'totes les opcions'


Els dirigents del PSPV a les províncies de València i Alacant, Carlos Fernández Bielsa i Alejandro Soler, han destacat la seua crida a participar "activament" en les pròximes primàries del partit, amb l'objectiu de triar el relleu de Ximo Puig com a secretari general. Durant la seua visita a la Feria Internacional de Turisme (Fitur), han manifestat la seua obertura a "totes les opcions" per reforçar el PSPV amb vista a les eleccions autonòmiques del 2027.

Segons les declaracions fetes durant la seua jornada a Fitur, els líders del PSPV han posat èmfasi en la importància de la participació activa dels membres del partit en les primàries, previstes per al 25 de febrer abans del congrés extraordinari de finals de març. Respecte a la possibilitat de presentar-se com a candidat, Soler ha afirmat que la decisió recau en la militància i ha destacat la seua disponibilitat per optar a la responsabilitat o buscar acords.

"Estem intensificant els contactes amb altres aspirants, com ara Diana Morant, per explorar la possibilitat de tenir una, dues o tres candidatures", ha explicat Soler. Aquesta fase de diàleg amb altres membres del partit té com a objectiu principal buscar l'acord o la conciliació, amb l'enfocament de reforçar el PSPV.

Pel que fa a la possible unitat amb Bielsa, Soler ha subratllat la seua comunicació constant i l'amistat prèvia que els uneix, destacant la seua aposta per una oposició leial però contundent davant les polítiques reaccionàries del govern de Carlos Mazón al Consell.

Bielsa ha defensat la participació "activa" de la militància en les primàries com a pas fonamental per construir un PSPV "fort, unit, sòlid i solvent", capaç d'enfrontar-se a les polítiques de la dreta més radical i sectària. Ha instat al diàleg, la compartició i la construcció d'un projecte comú amb l'objectiu de situar el PSPV en les millors condicions per aconseguir un govern progressista al 2027.

Quant a la unitat dins del partit, Bielsa ha insistit que l'objectiu és fer del PSPV "un partit fort capaç de presentar un projecte polític guanyador per recuperar la Generalitat". Destaca que la militància és clau pel futur dels socialistes valencians. En aquest sentit, les diferents candidatures es consideren un element que pot enriquir el PSPV, i la decisió final recaurà en la militància.

Amb aquesta visió clara cap a les primàries, Soler i Bielsa busquen consolidar el PSPV com una força política influent i cohesionada, amb la mirada posada en les pròximes eleccions autonòmiques del 2027.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal