Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sant Antoni il·lumina Paterna amb una gran Foguera i un Correfoc a càrrec de Interpenyes

L'Ajuntament de Paterna ha celebrat amb gran èxit la festivitat de Sant Antoni aquest cap de setmana, destacant l'especial relació que la Ciutat del Foc manté amb aquesta tradicional celebració. Els esdeveniments van ser organitzats per la Federació Interpenyes en col·laboració amb l'Ajuntament, demostrant una vegada més la unió de la comunitat en aquestes festivitats.

Un dels moments destacats va ser l'espectacular Correfoc que va tenir lloc dissabte a la vesprada. La rua va partir des del carrer Major amb carrer Sant Antoni fins a la plaça del Poble, on es va realitzar la tradicional cremà de la Foguera. A més, més de 1.200 entrepans van ser repartits entre els veïns i veïnes, creant un ambient de germanor i celebració.

Isabel Segura, tinenta d'alcalde de Garantia Social, Igualtat i Tradicions, va assenyalar l'entusiasme amb què la ciutat va iniciar aquests actes de foc al primer mes de gener, commemorant la festa de Sant Antoni. Va recordar que la pólvora i el foc són sempre una part integral de les celebracions a Paterna, una ciutat profundament compromesa amb aquestes tradicions.

Aquest esdeveniment no només va destacar la passió de la ciutat per la pólvora, sinó també la seua capacitat per organitzar esdeveniments que uneixen la comunitat i celebren les arrels i tradicions locals. La festivitat de Sant Antoni va ser un èxit rotund, reafirmant el compromís de Paterna amb la preservació de la seua rica cultura i la participació activa dels seus habitants en aquestes celebracions.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal