Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria destina 225.000 euros anuals a ajudes d'emergència social per a les famílies del municipi

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria destinarà un total de 225.000 euros anuals a ajudes econòmiques d'emergència social per cobrir les despeses necessàries de les famílies i unitats de convivència del municipi. Estes ajudes, amb una durada compresa entre els anys 2022 i 2025, sorgeixen dels fons econòmics municipals i tenen com a objectiu abordar situacions de necessitat puntual que puguen afectar les famílies de Riba-roja de Túria.

Les bases reguladores d'estes ajudes han estat publicades recentment, establint que la concessió d'estes subvencions es realitzarà mitjançant un procés de concurrència competitiva. Les unitats de convivència sol·licitants hauran de complir els requisits establerts per optar a estes ajudes econòmiques extraordinàries.

La comissió tècnica de valoració i seguiment de les prestacions econòmiques estudiarà les sol·licituds rebudes i prendrà la decisió final sobre la concessió o denegació de les ajudes. L'anàlisi es basarà en factors socials, familiars i econòmics, a més de la documentació presentada i el compliment del termini establert.

Les ajudes estan destinades a cobrir necessitats bàsiques i urgents de les unitats de convivència, com ara despeses familiars, costos essencials per a l'ús de l'habitatge habitual, despeses excepcionals en situacions de greu o urgent necessitat social, desplaçaments per a rebre tractament mèdic o atenció d'emergència de l'habitatge.

Els beneficiaris han de complir amb diversos requisits, com estar empadronats i residir al municipi durant almenys els 6 mesos anteriors a la sol·licitud, ser majors d'edat, justificar la situació de necessitat, aportar documentació rellevant i no superar la renda per càpita establida.

Les ajudes s'assignaran per a cobrir necessitats bàsiques com la compra d'aliments, productes d'higiene personal, neteja de la llar, subministraments de l'habitatge i despeses del lloguer. També es concediran ajuts per a la llet infantil fins que el nadó tinga 6 mesos, ajudes per a pròtesis amb tractaments especialitzats i altres complements com transport, despeses farmacèutiques, ajuts residencials d'emergència i suport a la hipoteca.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat que estes ajudes són "el millor escut de protecció social" que l'ajuntament posa a disposició de les famílies del municipi, assegurant la intervenció econòmica quan siga necessària. 

    



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal