Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria continua la revitalització del Túria amb la plantació massiva de 8.877 arbres autòctons

Es tracta de la segona fase del projecte conjunt amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) i la Conselleria de Medi Ambient per a la restauració de la vegetació de ribera en el riu Túria.

L'Ajuntament de Riba-roja ha informat del progrés significatiu de la segona fase del projecte subvencionat amb fons europeus per a la restauració de la vegetació de ribera en el riu Túria.

     


La primera fase, iniciada al juliol de 2021, es va centrar en la instal·lació de malla geotèxtil per a l'eliminació d'espècies exòtiques i invasores en el llit del riu. Després de més de 18 mesos d'aplicació exitosa, i després de la primera plantació de 1.500 espècies de ribera per part de la Conselleria de Medi Ambient el passat estiu, esta setmana la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) ha iniciat els treballs de preparació del terreny per a la plantació de més de 2.050 arbres i més de 6.800 arbustos autòctons en diverses zones del municipi.

La plantació es farà durant els pròxims dies i l'Ajuntament s'encarregarà del reg i manteniment dels nous arbres i arbustos. Les àrees objectiu de la plantació inclouen la vorera, la banda ribera, zones àmplies amb espècies arbustives i altres amb arbres, contribuint al restabliment de l'equilibri natural de l'ecosistema fluvial.

Entre les espècies seleccionades per a la plantació es troben el jonc agrupat, lliri groc, baladre, llentiscle, arbustos de fulla caduca, sanguini, àlber blanc, murta, carrasqueta, art, salze blanc, om comú i freixe de fulla estreta, entre altres.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha expressat la seua satisfacció per l'avanç d'esta fase crucial per al desenvolupament del projecte Gènesi Túria, destacant la importància de restaurar la ribera del riu Túria al seu estat original. "Esta iniciativa és un pas significatiu cap a la preservació del nostre entorn natural i la creació d'un hàbitat sostenible per a les generacions futures", apunta l'edil.

El projecte Gènesi Túria compta amb la col·laboració i suport de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, el Parc Natural i la CHJ, subratllant el compromís col·lectiu cap a la conservació i revitalització del riu Túria.Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon