Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Reconeixement de l'Eliana als Escriptors que Conformen 'Carmen Mola': Jorge Díaz, Agustín Martínez i Antonio Mercero

L'edició VII del Premi de les Lletres Vila de l'Eliana, celebrada el dijous, 11 de gener, ha estat marcada per l'homenatge als escriptors que es troben darrere del pseudònim Carmen Mola. En aquesta ocasió, els agraciats amb el prestigiós guardó van ser Jorge Díaz, Agustín Martínez i Antonio Mercero, reconeixent així la seua destacada trajectòria professional.

Amb la participació d'un públic format per prop de 200 persones, l'esdeveniment va ser una trobada cultural amb els autors de reconegudes obres com 'La novia gitana', 'El inferno' i el thriller històric 'La Bestia', que els va fer mereixedors del Premi Planeta 2021. La sèrie protagonitzada per la inspectora Elena Blanco, traduïda a més de 18 idiomes i adaptada a la televisió, ha captivat lectors de tot el món.

Durant l'acte, els escriptors van compartir amb els lectors elianers aspectes rellevants de la seua trajectòria i van revelar que ja estan treballant en el cinqué lliurament de la saga, consolidada com un fenomen destacat de la novel·la negra espanyola.

La cerimònia va començar a la Sala de Plens, on els escriptors van ser rebuts per l'alcalde Salva Torrent, l’edil de Cultura Eva Santafé, i membres del govern local. Després de signar en el Llibre d'Honor de l'Ajuntament, van conéixer el projecte de reforma i ampliació de la Biblioteca. Durant la visita al Centre Sociocultural, van interactuar amb el Cub de Lectura Juvenil i van visitar l’Espai Tarrazona, que aviat portarà el nom de Carmen Mola.

La trobada amb els lectors va ser un moment destacat, amb la participació activa del públic elianer, que va tenir l'oportunitat d'intercanviar impressions literàries amb els autors i obtenir les seues signatures en els llibres.

Aquest reconeixement, que en anys anteriors ha estat atorgat a grans autors com Javier Cercas, Almudena Grandes, Juan José Millás, Alicia Giménez Barlett, Ferran Torrent i Irene Vallejo, ha estat destacat pel primer edil com una iniciativa que busca promoure la lectura i enriquir la cultura local.

Amb aquest esdeveniment, l'Eliana reforça la seua posició com a capital cultural de Camp de Túria, amb la presència de reconeguts escriptors que han contribuït significativament al món literari espanyol.

       







Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal