Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Proposta d'Iniciativa per a crear una Mesa de partits que 'rellance' Compromís i 'rebutge les recents pràctiques personals'


- El Consell Executiu d'Iniciativa-Compromís, reunit aquest dilluns a València, ha aprovat per 21 vots a favor, cap en contra i sis abstencions, emplaçar a Més i VerdsEquo a constituir una Mesa de partits de la coalició que "marque les línies" per "fer efectiu un rellançament" i "faça fort" Compromís durant l'any 2024, amb un "rebuitjament de les pràctiques personals viscudes recentment que menyspreen els espais de decisió dels partits".

Iniciativa ha plantejat que aquesta Mesa de partits siga l'espai de "coordinació i treball intern" que "establisca la configuració del nou Compromís, després dels resultats electorals de 2023 i els diferents qüestionaments interns", ha indicat la formació en un comunicat.

"Compromís necessita que li donem entre tots un nou impuls que responga a les necessitats de la ciutadania i això s'ha de fer ja aquest any", han defensat els portaveus d'Iniciativa, Aitana Mas i Alberto Ibáñez.

Cal tindre en compte que eixa Mesa de partits ja existeix, encara que com a òrgan de coordinació de COMPROMIS i que transformar-ho en Mesa de Partits, seria incidir a deixar fora d'eixos acords als qui no formen ja part de cap dels tres fundadors, entre ells, els afiliats d'Iniciativa que han vingut abandonant la seua afiliació.

En aquest sentit, han assegurat que, "del procés d'escolta per tot el territori que ha realitzat Iniciativa prèviament a l'assemblea de febrer a Paterna, s'ha extret que cal anar cap a un Compromís que siga més dinàmic, més flexible, amb òrgans de presa de decisions àgils i en el qual s'interpel·le la societat des d'una perspectiva ecosocialista".

"La nova estructura de Compromís ha de donar resposta tant a la militància dels partits, com a les persones adherides a la coalició, així com a aquelles persones que s'han quedat òrfenes d'altres espais electorals", han destacat, alhora que han afegit que "aquest canvi estructural s'ha de fer des de la confiança i el reconeixement mutu del pacte fundacional de Compromís amb el rebuig de les pràctiques personals viscut recentment que menyspreen els espais de decisió dels partits".

Iniciativa traslladarà aquesta proposta a Mes i VerdsEquo per poder aprovar la constitució de la Taula de partits a la pròxima executiva de la coalició i iniciar el nou funcionament de la forma "més immediata possible".

A més, Iniciativa ha abordat la seua executiva sense arribar a cap conclusió o solució al problema amb el qual han entrat - al menys no ho ha comunicat-. En el debat deuria i, sens dubte, ha estat la caiguda continuada de l'afiliació al partit i la passada a formar part de COMPROMÍS entenent-ho com un sol partit. No obstant això, l'executiva d'Iniciativa en la seua reunió a Paterna s'ha limitat, en les seues conclusions, a parlar de reunions de partits, taules de partits i que el partit (que avui dia no és un partit, sinó una coalició), siga còmode per a tots. Queda a l'espera l'activitat que Mes, fins i tot Equo, mantinga ara. Mes fa temps que insisteix en la unificació en un sol partit, lògic tenint en compte que són la majoria. Però Iniciativa no vol perdre "eixa taula de partits" perquè és el mecanisme de compensació de llocs que per la via d'una persona un vot, no arribaria. La qüestió continua en l'aire.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal