Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Plataforma per l'Ensenyament Públic afirma que el districte únic 'segrega' per possibilitats econòmiques i crea 'guetos'

La Plataforma per l'Ensenyament Públic ha iniciat una campanya per a alertar sobre la implementació del districte únic proposat per Educació. Les entitats que formen part d'esta plataforma consideren que esta proposta "va en contra d'una escola diversa i plural", "segrega la infància segons les possibilitats econòmiques", "empitjora el sistema educatiu públic valencià" i crea "guetos".

Esta alerta es va fer pública en una roda de premsa en la qual la presidenta d'Escola Valenciana, Alexandra Usó, va destacar que el decret d'admissió s'ha presentat com a "llibertat", però en realitat és una "fal·làcia". Argumenta que les famílies triaran segons les seues possibilitats econòmiques, creant així centres gueto sense professionals de Pedagogia Terapèutica o Audició i Llenguatge per la baixa quantitat d'alumnes.

La plataforma sosté que esta proposta va en contra de les polítiques europees de cohesió social i denuncia que amaga un negoci, el de la concertada amb diners públics. Rubén Pacheco, president de FAMPA, destaca informes de Save The Children i l'OCDE que confirmen la segregació segons les possibilitats econòmiques, vulnerant el principi constitucional de la igualtat d'oportunitats.

Altres veus com la de Kilian Cuerda d'UGT Ensenyament Serveis Públics PV adverteixen que esta mesura empitjorarà el fracàs escolar, ja que algunes famílies utilitzen els col·legis per a superar mancances econòmiques i socials. Cuerda demana que el Consell estudie este problema.

La plataforma ha organitzat conferències i taules redones per informar sobre les repercussions del districte únic, amb la primera programada a la llibreria Abacus a València. Es presentarà un estudi de la Universitat de València que compararà els efectes abans i després de la implementació del districte únic.

La campanya també inclou altres esdeveniments com la presentació del llibre 'El negoci de les aules' i una taula redona amb professionals de l'educació per abordar les retallades durant l'última legislatura del PP i la seua experiència amb el districte únic.

Alexandra Usó ha subratllat la necessitat de fer estos actes perquè les persones no immerses en el sistema educatiu entenguen les conseqüències d'esta mesura. Afegeix que el terme "llibertat" pot semblar progressista, però darrere s'amaga una política que no diversifica, sinó que segrega i destina fons públics a la privada.

Després d'estos esdeveniments, la plataforma estudiarà altres accions, ja que considera que el districte únic va en contra de la llei.


Crónica CT
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal