Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Personal de neteja de Les Corts denuncia que estan 'al límit' després de quatre mesos sense cobrar: "És inaguantable"

   El parlament responsabilitza a la concessionària i busca "totes les solucions possibles i legals" per a solucionar el problema

   El personal de neteja de Les Corts Valencianes denuncia que estan vivint una situació "al límit" perquè porten sense percebre les seues nòmines des del mes de setembre, una circumstància que qualifiquen "d'inaguantable i insostenible". De fet, asseguren que diverses de les 18 persones treballadores estan demanant baixes per ansietat i per depressió com a conseqüència d'aquesta situació.

   L'encarregat del personal de neteja, Juan Luján, i una de les responsables d'equip, María Martínez, han denunciat aquest dimarts la situació davant els mitjans de comunicació. "Hi ha companyes que estan havent d'anar tots els dijous a Cáritas a demanar ajuda per a menjar", ha explicat Martínez. "Ja ben siga la culpa de l'empresa, a nosaltres ens és igual, la culpa nostra tampoc és. L'única cosa que nosaltres estem demanant és que se'ns pague", ha subratllat.

   I és que, des del parlament valencià han responsabilitzat a l'empresa concessionària, Grup Scorpio SL, per deixar de pagar a la plantilla. "No tenim constància que haja presentat un concurs de creditors ni haja fet fallida, però ni paga, ni atén els requeriments dels seus empleats ni de Les Corts Valencianes", han subratllat fonts de la càmera autonòmica, que ratllen de "irresponsable" a la concessionària.

   Les mateixes fonts han explicat que es va portar a la Taula la rescissió del contracte amb l'empresa concessionària en veure que no pagava abans de rebre comunicació per part dels representants dels treballadors i es va licitar un contracte per la via d'urgència perquè una altra empresa es fera càrrec.

   No obstant això, han assenyalat que el fet d'haver de fer-se càrrec del deute deixat per la concessionària sense conéixer la quantitat, va dificultar que altres companyies mostraren voluntat i va quedar desert.

   Actualment, els servicis jurídics dels Corts estan intentant esbrinar el deute de l'empresa amb la Seguretat Social i elaborant un nou contracte que ha de substituir al que estava en vigor amb aquesta empresa des de fa dos anys i que finalitzava el pròxim 29 de gener.

   Mentre, els treballadors denuncien que la situació és "inaguantable". "Des de la casa l'única cosa que ens diuen és que estan fent tot el possible, però amb això nosaltres no cobrem els diners. Són quatre nòmines d'un sou que tampoc és una meravella, però amb això hi ha persones que ho estan passant mal i unes altres que ho estan passant molt, molt mal", ha indicat Luján.

   "Estem en el parlament de les Corts Valencianes, o siga, ens representen al poble valencià. Se suposa que han de vetlar pels nostres interessos. Doncs que facen alguna cosa perquè això se solucione com més prompte millor, perquè no podem més, és que va per a cinc mesos ja, va per a cinc mesos ja", ha subratllat Martínez.

   I és que, com afirma Martínez, la situació va a "atemptar" contra la seua salut: "Aquest mes estem venint a treballar ja gratis els que podem, perquè a més estem assumint la càrrega de totes les companyes que estan de baixa per depressió i per crisi d'ansietat, algunes d'elles, i anem en camí algunes més".

SENSE PODER MENJAR

   "Estem passant necessitats, hem de demanar diners a les famílies o els que tenim alguna cosa estalviat, però els diners estalviats també es gasten si no s'ingressa. El més fort és que hi haja companyes i companys que hagen d'anar a Cáritas i a Creu Roja a demanar, perquè no tenen per a menjar", ha ressaltat.

   Per això, ha agregat: "Això és inacceptable, això no ho podem permetre. Aleshores volem una solució ja, immediata, davant aquesta situació, i és l'única cosa que exigim als responsables corresponents", ha manifestat.

POSICIÓ DELS GRUPS

   Entre els grups parlamentaris, el síndic del PP, Miguel Barrachina, ha confiat que les treballadores cobren aquest mes "el rescabalament i el salari que mereixen". A més, ha explicat que els lletrats de la càmera indiquen que la nova empresa encarregada del servici haurà de subrogar-les fent-se càrrec el Fons de Garantia Salarial (FOGASA) del Ministeri de Treball.

   Des de Vox, el portaveu, José María Llanos, ha assegurat que Presidència de Les Corts, que ostenta la seua companya Llanos Massó, "des del primer moment està intentant realitzar algun contracte d'emergència". "El que no pot fer per a res la casa és pagar eixes quantitats; evidentment incorreria en un frau, és l'empresa la que està obligada eixos pagaments", ha sostingut.

   Per part de l'oposició, el síndic del PSPV, José Muñoz, ha exigit a Presidència de les Corts que "faça el seu treball" i desencalle la situació de les netejadores. Carles Esteve (Compromís) ha coincidit que és una "vergonya" i ha recordat que el seu grup va proposar que Les Corts les assumiren com a personal propi.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal