Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

'ODS, Objectiu Don Simón. Reflexos Il·lustrats': Els Alumnes de la UPV Despleguen la Història de Simón de Rojas Clemente a Titaguas

La Casa de les Llums de Titaguas va acollir el passat dissabte la inauguració de l'exposició artística sobre una de les figures més importants de la Il·lustració espanyola i oriünd de Titaguas: Don Simón de Rojas Clemente.

Amb el lema 'ODS, Objectiu Don Simón. Reflexos Il·lustrats', l'estudiantat del Grau de Restauració i Conservació de Béns Culturals de la UPV, dins de l'assignatura de Policromies i Daurats, ha realitzat una investigació sobre la figura de l'il·lustre titagüeño del segle XIX, al qual el municipi de l'Alt Turia dedica precisament la seua renovada Casa de les Llums.

Comissariada i coordinada, en col·laboració amb l'administració del centre cultural titagüeño, per Ángela Carabal Monteagud, professora titular del grau de Restauració i Conservació de Béns Culturals, la catedràtica va llançar als seus alumnes la premissa de la vida i obra de Rojas Clemente i, a partir d'ací, cada peça és única com la visió i investigació que ha realitzat cadascun d'ells.

D'aquesta manera s'ha aconseguit plasmar una visió innovadora, des de la mirada del segle XXI a la vida, obra i vicissituds de l'Espanya decimonònica a través de la figura del botànic il·lustrat.

La cita inaugural va comptar amb la participació del catedràtic i també professor del grau José Madrid que juntament amb Ángela Carabal va donar suport al treball dels seus alumnes.

"Creant sinergies"

"Des de la Casa de les Llums volem apostar pels projectes i investigacions de l'alumnat universitari", explica Victoria Sánchez, gestora cultural de l'Ajuntament de Titaguas, "el qual ens permet contemplar treballs i peces que no surten de l'aula o d'espais acadèmics, posant en valor els procediments i tècniques i creant sinergies amb les seues investigacions".

"És un luxe tenir peces dauradesamb tècniques històriques i molt antigues, la qual cosa li dóna un valor especial a les obres. Tot això emmarcat en el projecte de la casa de 1755 que li dóna un encant únic i especial".

L'horari de visites de l'exposició fins al 27 de febrer serà: DE DILLUNS A DIVENDRES DE 12 A 14H, DIVENDRES PER LA TARDA DE 17H A 18:30H I ELS DISSABTES AL MATÍ DE 10H A 14H.


#UPV #IlustracióEspanyola #Titaguas #RestauracióBénsCulturals #ExposicióArtística




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal