Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Morant demana el 'permís' de la militància per a liderar el PSPV i guanyar en 2027: 'Fem falta tots, no sobra ningú'

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, ha confirmat la seua precandidatura a liderar el PSPV i ha demanat el "permís" de la militància per a liderar el partit i ser capaç de guanyar les eleccions autonòmiques de 2027, a més de cridar a superar "les lamentacions, les divisions i les nostàlgies" entre els socialistes valencians.

"Demane el permís de cadascun dels militants per a plantar cara a la dreta i a l'extrema dreta; des d'ara mateix, des de la secretaria general, des del PSPV, des del Govern. Tota la força serà necessària per a fer que aquesta gent no desfaça tot el bo realitzat en els últims huit anys amb Ximo Puig. Sumem a tots els companys: fem falta tots, no sobra ningú. Farem un projecte col·lectiu i un projecte guanyador".

Així ho ha manifestat aquest dilluns a la vesprada en un acte amb militants i simpatitzants en la plaça El·líptica de Gandia (València), on fa huit anys va presentar la seua candidatura a l'alcaldia de la ciutat.

Morant ha confirmat que es postula a succeir a Puig al capdavant del PSPV hores després que aquest matí hagen registrat la seua precandidatura els líders provincials del partit a València, Carlos Fernández Bielsa, i Alacant, Alejandro Soler. Les primàries se celebraran el 25 de febrer, així com el 3 de març si és necessària una segona volta, abans del congrés extraordinari del 22 al 24 de març a Benicàssim (Castelló).

"Quines ganes tenia que arribara el dilluns", ha reconegut Morant després de setmanes d'especulacions sobre si presentaria la seua candidatura. Ara ha assegurat que inicia un "viatge" en el qual vol comptar amb tots els militants, amb el "destí comú" de guanyar les eleccions de 2027.

"QUAN EL PSOE S'UNEIX ÉS IMPARABLE"

Per a aconseguir-lo ha demanat el "permís" de tots els militants, "amb tota la humilitat i l'energia". "Us demane que em deixeu combatre a la dreta i guanyar (...) En eixe viatge ens espera la ciutadania: esperen a eixe Partit Socialista que, quan s'uneix, té totes les forces renovades i és imparable".

És una cosa que ha relacionat amb el "coratge" que va tindre en recuperar el govern de l'Ajuntament de Gandia i amb les passades eleccions generals del 23J, en les quals "Pedro Sánchez va alçar la bandera de nou per a continuar lluitant" després de la "#greu derrota" en les autonòmiques i municipals del 28M.

Morant, qui ha assegurat que sempre se sentirà alcaldessa i que treballarà per cadascun dels veïns de Gandia i per tots els valencians, ha proclamat que el PSPV té clar el seu "destí": "Una terra igualitària, diversa, de drets, que cuide a les dones, a les persones vulnerables i tinga sempre les portes obertes per a tota la diversitat".

"Eixe és el dessino dels socialistes i es tradueix a guanyar en 2027", ha insistit, i ha demanat tindre "la mateixa valentia que va tindre Pedro Sánchez" després del 28M perquè s'ha mostrat convençuda que el PSPV pot aconseguir-lo.

Per tot això, la ministra ha afirmat que la seua formació té el "mandat clar" de la societat de recuperar el govern als ajuntaments i de "retornar la dignitat a la Generalitat". "Hem de tindre l'ànim, l'impuls, la força i la fam", ha asseverat.

En la presentació de la precandidata, l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha assegurat que Morant està "més que preparada" per a ser "la primera secretària general del PSPV", amb l'objectiu de donar "certesa" i fer "avançar de nou" al partit.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal