Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les Dones entren a la Direcció de Fadrins de Riba-roja: Un Acord que posa fí a una exclusió anacrònica


Les festes de Fadrins a Riba-roja de Túria experimentaran un canvi històric, ja que les dones ara podran participar activament en l'organització d'aquests esdeveniments. Després de diverses reunions, l'ajuntament i la nova junta directiva de Fadrins han arribat a un acord que permetrà a les joves formar part de la direcció de l'associació juvenil, posant fi a una antiga reivindicació que les exclou de manera sistemàtica.

Aquesta novetat queda plasmada en un conveni signat entre els membres de la quinta que organitzarà les festes fins al 2026 i l'ajuntament. L'objectiu principal d'aquest acord és "promoure la participació activa de les dones en l'organització d'actes juvenils", segons s'ha informat. Aquesta iniciativa resol una desigualtat que va ser exposada per aquest diari l'any 2022, on es posava de manifest la prohibició de l'entrada de les dones a l'organització dels Fadrins.

La nova junta directiva, en col·laboració amb l'àrea d'igualtat i joventut de l'ajuntament, ha posat fi a aquesta asincronia social. Els membres de l'associació juvenil es comprometen a fomentar la participació activa de les dones, incloent-hi-les fins i tot en la direcció. A més, l'acord inclou la col·laboració dels Fadrins en els punts violeta dels esdeveniments festius, espais segurs per a les dones i que lluiten contra les agressions sexuals i la violència de gènere.

La regidora Raquel Pamblanco i el president de Fadrins, juntament amb els presidents fins al 2026, han formalitzat l'acord amb la signatura del conveni. Aquest pacte també inclou la revisió periòdica del reglament intern, amb la col·laboració de l'àrea d'igualtat, assegurant que estiga actualitzat i coherent amb els principis d'igualtat d'oportunitats.

Des de l'àrea d'igualtat, es mostren satisfets amb aquest acord i destaquen que aquesta iniciativa reafirma el compromís de la joventut amb la igualtat de gènere i la creació d'espais inclusius per a les dones joves a la comunitat. Tot i que no existia cap norma que excloguera les dones de l'organització dels Fadrins, consideren essencial promoure accions que garantisquen la igualtat de gènere real, especialment en aquest àmbit festiu tan significatiu per als joves.

Cal recordar que l'ajuntament va considerar l'any passat la possibilitat de suspendre les ajudes municipals a aquest col·lectiu si no asseguraven la igualtat de gènere en l'organització de les festes. Amb aquest nou conveni, es fa un pas significatiu cap a una festa més inclusiva i igualitària.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal