Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU celebrarà la seva assemblea federal el 18 i 19 de maig i cercarà una candidatura de consens per renovar la direcció

La comissió preparatòria defineix el calendari del procés i es podran presentar llistes alternatives si tenen aval del 2% de les bases

En conseqüència, González ha dissertat que ara com ara no hi ha candidatures oficials a la direcció del partit, ja que primer cal disposar d'una proposta de document polític i organitzatiu.

IU celebrarà la seua nova assemblea federal el pròxim 18 i 19 de maig i buscarà una candidatura d'unitat per a elegir a la nova direcció i el seu coordinador federal, després de la marxa del exlíder de la formació Alberto Garzón al capdavant de la formació, així com renovar la seua proposta política.

En aquest sentit, en el si de l'organització es treballarà per intentar aconseguir una proposta política i candidatura a l'Executiva del partit de consens, encara que també es facilita la presentació de propostes alternatives en requerir-se només l'aval del 2% de les bases d'IU.

Així ho ha indicat el secretari d'Organització d'IU i coportaveu de la comissió preparatòria d'aquest procés congressual, Isamel González, en una trobada informativa on ha detallat que la Coordinadora Federal de la formació, el màxim òrgan directiu, abordarà aquest diumenge 28 de gener la data específica de l'assemblea

D'aquesta manera, ha remarcat que existeix un ampli acord en la comissió preparatòria, que agrupa a tots els corrents i partits federats en IU, per a celebrar el 18 i 19 de maig el seu conclave, en vespres de les eleccions europees i pràcticament dos mesos després que Sumar haja desplegat la seua assemblea fundacional, prevista el 23 de març.

La perspectiva de l'organització és que les futures eleccions basques, que encara no estan convocades, tampoc afecten el desenvolupament de la seua assemblea. Al seu torn, fonts de la formació apunta, a més, que els agradaria que el procés d'elaboració de la candidatura de Sumar als comicis europeus s'accelerara.

CENS D'AFILIATS I SIMPATITZANTS

González ha detallat que l'assemblea d'IU, que requereix almenys un procés de tres mesos per a propiciar el debat en els territoris, es realitzarà amb el model de sufragi universal. En el cas de l'elecció de la nova direcció i el document d'estatuts els votarà la militància, per a això s'analitzarà un cens que parteix d'una xifra de 18.000 afiliats.

D'altra banda, la proposta política pot ser votada pels simpatitzants d'IU, que no paguen quota en la formació i que suposen un col·lectiu de 60.000 persones.

LA DIRECCIÓ FARÀ LA SEUA PROPOSTA POLÍTICA I ORGANITZATIVA

El responsable d'Organització d'IU també ha explicat que el 24 de febrer es convocarà una altra Coordinadora Federal, en la qual es preveu que s'aproven les propostes polítiques i organitzatives de la direcció, així com l'informe de gestió de l'anterior mandat.

Just en eixe moment és quan s'obri també el termini perquè es puguen cursar documents polítics i estatutaris alternatius, per a això es requereix un llindar del 2% de suports sobre el centre.

Al seu torn, ha precisat que el termini de presentació de candidatures a coordinador federal i la llista a la direcció es programen a partir del 29 d'abril, també amb el mateix requisit d'avals atés que és imprescindible disposar d'un text de ponència política de cara a optar a l'elecció dins de l'Executiva.

En conseqüència, González ha dissertat que ara com ara no hi ha candidatures oficials a la direcció del partit, atés que primer cal disposar d'una proposta de document polític i organitzatiu.

LA CONSTRUCCIÓ DE SUMAR SERÀ PRESENT EN EL DEBAT POLÍTIC

A més, ha subratllat que el mandat que té la comissió preparatòria és buscar abans un consens entre totes les branques d'IU de cara a confeccionar la direcció abans que estiga disponible el procés de les candidatures, alguna cosa que és tradicional en els processos congressuals d'IU. Això sí, ha especificat que hi ha llibertat d'impulsar alternatives si hi ha companys que, per exemple, no estan conformes amb la ponència política i estatutària que elevarà la direcció.

També ha admés que la construcció de Sumar és una de les qüestions que amb quasi tota seguretat siga present en el debat polític que tindrà lloc en l'assemblea federal, alguna cosa que veu "correcte" i "bo" atés que el conjunt de la militància d'IU té dret a opinar sobre com es construeix la unitat de l'esquerra, així com el subjecte polític en el qual es vehículará eixa confluència de formacions i persones de la societat civil.

D'altra banda, des de la direcció d'IU esperen que en eixa assemblea qualifique de positiva l'etapa de Garzón, atés que la formació s'ha consolidat com a organització rellevant en l'esquerra i com a força de govern, al que se suma una gestió transparent i de major solvència en el pla econòmic en reduir la de 14 milions quan va entrar la nova Executiva als 4,5 milions on se situa ara.

Ismael González : Secretari d'organització
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal