Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Riba-roja elabora una guia didàctica per a regidors i regidores



L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha elaborat una guia didàctica dirigida als regidors i regidores de la corporació municipal 2023-2027. La guia, elaborada pel departament de Secretaria, s'estructura en un total de 17 blocs en els quals s'explica de forma detallada els aspectes més importants en el dia a dia de la corporació municipal.

Entre els temes que s'aborden en la guia es troben l'organització municipal, les tinences d'alcaldia, el ple municipal, la Junta de Govern Local, les comissions informatives o les ordenances municipals. També s'inclouen aspectes com l'Estatut dels membres de les corporacions locals, el pressupost municipal, la contractació municipal, el patrimoni de les entitats locals, el personal de les administracions públiques, la transparència i la participació ciutadana, l'administració electrònica i l'organigrama de l'ajuntament.

La guia respon algunes qüestions essencials per a entendre millor l'estructura d'una administració local, com la definició d'un ajuntament d'un municipi amb més de 20.000 habitants, el reglament orgànic municipal (ROF), els diversos òrgans del govern i l'administració local, com el ple, la junta de govern, les comissions informatives o els consells sectorials.

En el cas del càrrec d'alcalde o alcaldessa, s'especifiquen les seues funcions, les seues competències indelegables o les delegables o les seues capacitats per a nomenar els tinents d'alcalde i els membres de la Junta de Govern Local, entre altres aspectes.

La guia també detalla les delegacions que es van dur a terme al principi de l'actual legislatura a Riba-roja de Túria, amb aquelles que exerceix l'alcalde, els tinents d'alcalde i la resta dels edils que formen part de la citada corporació municipal.

La periodicitat dels plens municipals, les diverses sessions existents o l'exigència de majories o minories en cadascun dels assumptes a tractar suposen altres aspectes a tindre en compte.

Els integrants de les comissions informatives de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria o les matèries que comprenen cadascuna d'elles són objecte d'una profunda anàlisi en la guia.

Les competències dels municipis, els drets i els deures dels membres de la corporació local, el pressupost econòmic i els seus diversos principis que el desenvolupen, així com la seua estructura, la contractació municipal i el tipus d'estos, els procediments d'adjudicació dins de la normativa actual o les competències per a contractar completen la informació de la citada guia dels regidors.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que la guia "suposa una fita en el treball del departament de Secretaria que s'han encarregat d'elaborar amb un enorme esforç i dedicació i que és molt important per a ajudar als regidors del govern i l'oposició en la seua labor, tant de gestió dels recursos com en la seua labor de fiscalització, cadascun des d'una perspectiva diferent però igual d'essencial".




 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal