Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de l'Eliana Amplia l'Oferiment d'Horts Socials a Mandor Canonge: 13 Nous Espais Cultivables Ajudaran a Satisfer la Demanda Creixent

.

L'Ajuntament de l'Eliana ha dut a terme ahir dimecres, 10 de gener, el sorteig de les autoritzacions per a l'aprofitament dels horts d'oci i ús social de Mandor Canonge. Aquesta iniciativa engloba 13 noves parcel·les de creació recent, amb una superfície que oscil·la entre els 28 i els 40 metres quadrats cadascuna. Aquesta acció exemplifica el compromís del Consistori amb la promoció de l'agricultura ecològica d'autoconsum, amb l'objectiu de revalorar l'espai públic i satisfer una àmplia demanda social.

Els nous espais cultivables s'afegeixen als ja existents, totalitzant 21 parcel·les destinades principalment a persones jubilades, amb discapacitat o en situació de desocupació. A més, s'obre la participació en associacions sense ànim de lucre registrades al municipi, que desenvolupen activitats amb finalitats socials, educatives o mediambientals.

Un aspecte destacat d'aquest sorteig, celebrat a la Sala de Plens, és la prolongació del termini de concessió fins als dos anys. Aquesta mesura té l'objectiu d'adequar-se al cicle complet de la producció agrícola i als protocols d'ús que la regulen, incloent-hi el sistema de reg per séquia.

Cristina Díaz, regidora de Sostenibilitat Ambiental, ha expressat la seua satisfacció davant del considerable interés que genera aquest programa mediambiental des de l'any 2010. Gràcies a aquesta iniciativa, els veïns i veïnes participants comparteixen recursos, coneixements i experiències, consolidant la cohesió comunitària i fomentant l'intercanvi d'idees en l'àmbit agrícola.

Aquesta acció, que reflecteix l'èxit continuat del programa i la resposta positiva de la comunitat local, reafirma el compromís de l'Ajuntament amb la sostenibilitat ambiental i la promoció de pràctiques agrícoles respectuoses amb el medi ambient.

Amb aquesta notícia, l'Eliana avança cap a un model de participació ciutadana i desenvolupament sostenible, establint un precedent positiu per altres municipis que puguin considerar iniciatives similars.

#L'Eliana #AgriculturaEcològica #HortsSocials

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal