Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La situació humanitària a Gaza és crítica: la població està patint una gran crisi humanitària, inclosa la fam

OMS porta dotze dies sense entregar subministraments mèdics al nord de Gaza per falta garanties de seguretat

 Des de l'inici de la guerra entre Israel i Hamas, al mes d'octubre de 2023, han mort més de 22.800 palestins, la majoria civils, i més de 58.400 han resultat ferits.

L'OMS ha cancel·lat per quarta vegada una missió de subministraments mèdics al nord de Gaza per falta de garanties de seguretat. Això significa que cinc hospitals de la zona estan sense els medicaments i els materials necessaris per a prestar atenció sanitària als pacients.

A més, els bombardejos israelians han destruït o danyat molts edificis civils, inclosos hospitals, escoles i cases. Això ha deixat a milers de persones sense un lloc on viure ni un lloc on enviar els seus fills a l'escola.

El tall d'aliments i altres subministraments també està agreujant la situació. L'ONU ha advertit que més de la meitat de la població de Gaza necessitarà ajuda alimentària d'emergència en les pròximes setmanes.

La situació humanitària a Gaza és catastròfica. La població està patint una gran crisi humanitària i és urgent que la comunitat internacional actue per ajudar-los.

   El director general de l'OMS es mostra "commocionat" per "la magnitud de les necessitats i la devastació"

   "Els intensos bombardejos, les restriccions de moviment i les interrupcions de comunicacions estan fent quasi impossible entregar subministraments mèdics de manera regular i segura en tota Gaza, particularment en el nord", ha explicat l'organisme que denuncia una "greu escassetat de personal" perquè aquest s'han anat "a causa d'ordres d'evacuació i inseguretat".

   Aquesta missió tenia l'objectiu de traslladar subministraments mèdics que es necessiten amb urgència per a mantindre les operacions de cinc hospitals del nord de l'enclavament. Al seu torn, a això se suma que l'accés dels pacients als centres de salut es veu obstaculitzat "per condicions perilloses".

   "Sense una atenció sanitària adequada, el patiment a Gaza augmenta cada hora", resa un comunicat en el qual exigeixen un accés humanitari sostingut" en tot el territori, la protecció "activa" de civils i atenció sanitària, i un alto el foc immediat.

   El director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha lamentat la decisió de la seua oficina i s'ha mostrat "commocionat" per la "magnitud de les necessitats sanitàries i la devastació" al nord de Gaza, on ja s'han registrat més de 22.800 morts pels bombardejos israelians.

   "Es necessita un accés urgent, segur i sense obstacles a la regió per a entregar ajuda humanitària. Majors retards provocaran més morts i patiment per a massa persones", ha manifestat el cap de l'OMS a través del seu perfil en la xarxa social X, anteriorment coneguda com a Twitter.

 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal