Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) segons Yolanda Díaz: Un Pas molt Positiu per a Espanya

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha afirmat que "hui Espanya és un país millor" amb l'increment del 5% del Salari Mínim Interprofessional (SMI) per a l'any 2024, arribant als 1.134 euros. Díaz ha expressat el seu lament cap a l'"actitud" de la patronal espanyola, acusant-los de prioritzar interessos que no tenen res a veure amb la defensa del país. Més de 3 milions de treballadors es beneficien de la pujada.

En una compareixença a Santiago abans de participar en la cerimònia de lliurament de premis d'UGT, Díaz ha destacat que aquest acord és fruit del diàleg social, un pacte bipartit amb els sindicats del país, Comissions Obreres i UGT. "Estimat Pepe (Álvarez), us done les gràcies en nom del Govern d'Espanya", ha afegit dirigint-se al secretari general d'UGT.

La ministra ha criticat la postura de la CEOE, afirmant que malgrat les crítiques sindicals, va intentar reprendre la taula de diàleg social per arribar a un acord, però no va ser possible. Així i tot, ha defensat que "hi ha hagut diàleg social" i s'ha assolit "un acord bipartit amb els sindicats". "Això és política útil", ha afirmat, destacant que és un dia d'alegria per al país.

Díaz ha subratllat que l'SMI ja afecta el 14% de la població assalariada a Espanya, beneficiant moltes persones amb drets retroactius des de l'1 de gener d'aquest any. Ha elogiat la capacitat de negociació dels sindicats i ha ressaltat que les seves demandes de pujada del salari mínim per sobre de l'IPC s'han fet realitat.

Amb aquest augment, els treballadors percebran un salari mínim de 1.134 euros al mes, 54 euros més al mes, proporcionant una millora en les condicions de vida en un país amb salaris moderats i un diferencial negatiu de 25 punts respecte a Europa, segons ha afegit la vicepresidenta.

Finalment, Díaz ha agraït als sindicats, destacant que "la millor eina" per lluitar contra la desigualtat i promoure la igualtat de gènere és el salari mínim interprofessional. Ha afirmat que aquest impacte es veu reflectit en les dades del Banco de España, demostrant que l'SMI contribueix a millorar l'economia del país.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal