Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Fundació ECA es presenta com una entitat que impulsarà l'art i la cultura a Riba-roja de Túria

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha constituït recentment la fundació encarregada de la gestió, organització, promoció i difusió de l'Espai d'Art Contemporani, E CA. 

La Fundació ECA es presenta com una entitat que impulsarà l'art i la cultura a Riba-roja de Túria

La Fundació ECA, encarregada de la gestió, promoció i difusió de l'Espai d'Art Contemporani ECA, un centre cultural inaugurat en 2017 a Riba-roja de Túria, s'ha constituït oficialment amb l'objectiu de fomentar i promoure les iniciatives que contribuïsquen al desenvolupament artístic i l'acostament de l'art a tots els col·lectius, ciutadans i ciutadanes de la localitat. 

El patronat de la fundació està presidit per l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, i compta amb la vicepresidència del regidor d'Art i Cultura, José Manuel Vila. A més, té representativitat de tots els partits polítics que formen el Ple municipal, la qual cosa garantix la pluralitat i un major control, i està sota el control i fiscalització de l'Ajuntament de Riba-roja, a fi de garantir la transparència de la mateixa i el compliment dels fins i obligacions establits.

L'ECA, Espai d’Art Contemporani “El castell”, és el principal espai expositiu de la fundació i va obrir les seues portes el 12 de maig de 2017 amb la intenció de convertir-se en lloc de referència per a la difusió de propostes artístiques en la Comunitat Valenciana. Amb este espai expositiu es va donar un impuls a la política cultural local i en estos anys s'ha apostat per propostes artístiques de qualitat. Reconeguts artistes internacionals com Pepe Gimeno, Cale Carratalá, Toni Cucala, José Morea, María Aranguren, Carlos Domingo, Miquel Navarro i molts altres han mostrat les seues creacions artístiques en l'ECA.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat que "la fundació és un instrument per a potenciar l'art i la cultura en el nostre municipi, així com per a generar oportunitats per als artistes locals i per als joves que vulguen emprendre projectes culturals. Volem que l'ECA siga un espai obert a la participació ciutadana i a la col·laboració amb altres entitats i institucions que compartisquen la nostra visió de l'art com un element transformador de la societat".
    
ECA segón Makma
ECa segons Makma


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal