Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Fundació Bromera: Medalla d'Or al Mèrit de les Belles Arts, més de dues dècades en la promoció de la lectura en valencià

 La Fundació Bromera ha rebut  la Medalla d'Or al Mèrit de les Belles Arts, una distinció que l'entitat acull "amb gran alegria" i que suposa un impuls al seu treball de més de dues dècades posant la lectura en valencià "a l'abast de tota la societat". Aquest reconeixement destaca la seua tasca de difusió dels llibres, considerats "necessaris per a la vida".

La directora de la Fundació, Rosa Mengual, ha manifestat a (EP) que aquesta distinció és un reconeixement doble, valorant tant les entitats que treballen per la cultura i el foment de la lectura com el seu esforç durant els últims 22 anys en pro del valencià. Des dels seus inicis, l'objectiu ha sigut posar en marxa campanyes que arriben a tota la societat valenciana.

Mengual destaca la importància de ressaltar que la lectura està present en tots els àmbits i no es limita només a les aules. A través d'iniciatives com la campanya 'Llegim?', la Fundació ha proporcionat més de 100.000 exemplars d'aquesta revista a l'alumnat de segon i tercer de Primària i a les biblioteques públiques valencianes. A més, han instituït els Premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura per reconéixer aquelles persones i entitats que contribueixen a la promoció d'aquest hàbit i del valencià.

La lectura, segons Mengual, és fonamental per a diversos aspectes de la vida, contribuint al coneixement de l'entorn i a la comprensió de les emocions. La campanya 'Llegir en valencià', centrada en 2023 en la salut mental i els hàbits de vida saludables, evidencia aquesta importància. Mengual ressalta que aquest reconeixement no hauria estat possible sense la col·laboració d'institucions, empreses i particulars.

La Fundació Bromera, compromesa amb la promoció de la lectura i la riquesa cultural de la societat valenciana, planeja continuar el seu treball en aquesta línia. Des de la seua creació, ha impulsat diverses activitats, com campanyes, cursos, jornades, conferències, tallers, guies de lectura i la difusió d'esdeveniments culturals. Entre els seus objectius destaquen fomentar la lectura literària i formativa, difondre les obres de creadors valencians, i promoure l'ús de la llengua pròpia dels valencians.

La distinció del Ministeri és un reconeixement no només a la Fundació Bromera sinó també a les institucions que han col·laborat en aquest èxit. Amb la mirada posada en el futur, l'entitat pretén mantenir-se en la senda iniciada, connectant amb la ciutadania perquè la lectura en valencià estiga al seu abast i siga valorada. La Fundació Bromera, amb més de dues dècades de trajectòria, continua sent un referent en la promoció de la lectura i la cultura en la societat valenciana.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal