Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació de València Impulsa un Urbanisme Feminista amb el Nou Pla Obert

 La Diputació de València presenta el seu nou Pla Obert, el qual busca reconéixer i premiar aquells projectes que aposten per un urbanisme amb una perspectiva de gènere. La vicepresidenta primera i titular de Cooperació, Natàlia Enguix, destaca la importància d'incentivar iniciatives que milloren la mobilitat i la seguretat de les dones, desmarcant-se dels nuclis tradicionalment dissenyats per i per a homes.

En este sentit, es valoraran les millores en l'accessibilitat dels espais públics i del transport, així com l'eliminació de zones considerades insegures. L'objectiu és fer els pobles i ciutats més habitables per a totes les persones, amb especial atenció a les necessitats de les dones com a principals usuàries dels espais públics.

Enguix destaca la importància d'introduir la perspectiva de gènere en el disseny urbà, amb la participació activa de les dones en este procés. Es posa de manifest la problemàtica que tenen les dones en termes de conciliació laboral i de cures, així com les qüestions de seguretat relacionades amb zones insegures.

A més, s'insisteix en la necessitat d'adoptar un urbanisme amb visió feminista que tinga en compte els rols de dones i homes en la societat actual, des de la infància fins a la vellesa. Esta perspectiva està alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i amb la guia de la Generalitat per introduir la perspectiva de gènere en el procés urbà.

La vicepresidenta encoratja els ajuntaments a impulsar actuacions concretes, com la millora del transport i espais públics amb majors freqüències i parades a demanda, la reutilització de sòl urbà en desús, la millora de l'enllumenat públic i la detecció d'àrees perilloses. Este Pla Obert d’Inversions, dotat amb 350 milions d'euros, promou estos canvis en els municipis per millorar la vida dels ciutadans en els pròxims quatre anys.

Finalment, es destaca que alguns ajuntaments ja han implementat amb èxit actuacions d'este tipus, sent reconeguts com a exemples de bones pràctiques. La Diputació impulsa estos esforços com a part del seu major programa inversor.

     


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal