Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Carrera d’Arbres i Castells ajorna la seua pròxima edició fins a 2025

     


El tècnic del servei d'Esports de la Mancomunitat Camp de Túria s'ha reunit amb els coordinadors esportius dels municipis de la comarca per començar a treballar en la pròxima edició de la Carrera d'Arbres i Castells, que finalment tindrà lloc en 2025.

L'objectiu d'aquesta trobada ha sigut posar en valor les característiques úniques d'aquesta carrera i la necessitat de començar a treballar des d'aquest moment en millorar i aconseguir que la Carrera d'Arbres i Castells siga un projecte més ambiciós i atractiu tant dins com fora de la comarca de Camp de Túria.

Aquesta carrera és un esdeveniment que reuneix proves d'asfalt, muntanya i etapes combinades que vertebren una comarca, fomenten l'esport i promocionen el patrimoni històric i natural de Camp de Túria, a través del seu recorregut pels dos parcs naturals més importants, la Serra Calderona i el riu Túria.

La finalitat de la Carrera d'Arbres i Castells és potenciar el turisme de la comarca, amb un itinerari que recorre els monuments naturals i arquitectònics més rellevants dels municipis, destaquen: l'olivera mil·lenària "La Fardeta" a Casinos, "El puntal dels Llops" d'Olocau, el bosc de sureres de "La sabonera" i els molins a Gàtova, el pi de Salt a Nàquera, paratge la Vallesa, el parc de Sant Vicent a Llíria, el paratge "Les Rodanes" a Vilamarxant i el parc fluvial del Túria.

El llegat medieval també està present al seu pas, com el Castell del Real, entre Olocau i Marines, la "Font del Frare" del S. XVIII a Olocau, la aldea Morisca de l'Olla a Marines, el Castell del S. XI de Serra, el Castell de Bétera, el "Tossal de la buitrera" a Llíria, la pujada al Real Monestir de Sant Miquel a Llíria, l'idíl·lic castell de Benissanó i Riba-Roja o l'Església de Sant Pau Apòstol de la Pobla de Vallbona.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon