Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La AVAF requereíx als Ajuntaments Valencians a Implantar els Canals de Denúncia obligatoris i persona responsable

 L'Agència Valenciana Antifrau (AVAF) ha iniciat la notificació i requeriment als Ajuntaments dels municipis existents a la Comunitat Valenciana perquè comuniquen a aquest òrgan si disposen d'un canal de denúncies o Sistema Intern d'Informació, així com de la designació d'un responsable d'aquest.

La llei va entrar en vigor el mes de març de l'any passat donant un termini màxim de tres mesos per a l'aplicació en tots els organismes públics i algunes empreses privades. Pel que ja és aplicable

Aquesta comunicació, segons indica l'Agència, s'ha de fer a través de la seua Seu Electrònica, accedint al tràmit específic corresponent, on s'omplirà un formulari i es remetrà l'acord de l'òrgan de govern pel qual es designa un responsable.

L'AVAF recorda l'obligació de tots els Ajuntaments de posar en marxa canals de denúncia interns, així com l'establiment de mesures de suport i protecció de les persones que denuncien o informen infraccions administratives o penals, tot això derivat de la Llei Orgànica 2/2023 reguladora de la protecció de les persones que informen sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció.

El Sistema intern d'informació de l'Agència (SII-AVAF) respon al mandat recollit en la Llei 2/2023, de 20 de febrer, reguladora de la protecció de les persones que informen sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció, d'establir canals interns, un responsable del sistema i un procediment a seguir per a la presentació d'informació sobre actes o conductes constitutius de possibles infracccions penals o administratives, greus o molt greus, en el context laboral. El SII-AVAF garanteix la confidencialitat de la persona que denúncia o informa, si decideix identificar-se. Així mateix, la informació pot presentar-se també de manera anònima.

El director de l'AVAF també assenyala que, després de la finalització del termini per a la implantació, l'incompliment de l'obligació de disposar d'un Sistema intern d'informació pot ser constitutiu d'infracció molt greu, greu o lleu, en funció de les circumstàncies concurrents (article 63 Llei 2/2023), sancionable amb multes de 1.000 euros a 1.000.000 (article 64 Llei 2/2023).

D'acord amb la llei la responsabilitat també pot recaure en les persones físiques (alcaldes, regidors, funcionaris) la inacció de les quals haja donat lloc a la imposició de sancions.
La llei va entrar en vigor el mes de març de l'any passat donant un termini màxim de tres mesos per a l'aplicació en tots els organismes públics i algunes empreses privades. Pel que ja és aplicable.
         


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal