Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

JJpD sol·licita al CGPJ que emeta un escrit recolzant la 'impecable' carrera de De Prada: 'És el mínim que hauria de fer'

       


Atribueix a una nota de premsa de l'oficina de premsa del Tribunal Suprem la "campanya de desinformació" en la seua contra.

L'associació jutges i Jutgesses per la Democràcia (JJpD) ha sol·licitat al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que emeta un comunicat recolzant la "impecable" carrera del magistrat de l'Audiència Nacional José Ricardo de Prada enfront de la "campanya de desinformació" que al seu judici ha patit.

JJpD ha enviat a l'òrgan de govern dels jutges una carta, a la qual ha tingut accés Europa Press, en la qual recopila algunes de les "agressions verbals" i dels titulars publicats en contra De Prada arran de la sentència de la Sala de lo Penal sobre 'Gürtel Época I'.

L'associació critica que el CGPJ no haja "trobat fins a la data el moment ni el motiu per a atorgar la seua protecció al magistrat i a la seua impecable trajectòria, innoble i sistemàticament afrontada en aquests anys".

JJpD atribueix la persecució al magistrat a una nota de premsa emesa per l'oficina de premsa del Tribunal Suprem sobre la sentència per la qual l'alt tribunal resolia els recursos de cassació promoguts contra la resolució per 'Gürtel'.

"En un dels seus extrems podia llegir-se que la Sala Segona 'considera excessives les mencions a la caixa B del Partit Popular de la sentència recorreguda perquè no pot haver-hi responsabilitat penal sense acusació i defensa'. Incomprensiblement, convertia aquest paràgraf, procedent del vot particular a la sentència d'instància (formulat pel magistrat Hurtado Adrián) en part de la cassació", apunta JJpD.

"IMPORTANTS CONSEQÜÈNCIES"

L'associació assegura que "aquest error va tindre importants conseqüències en el terreny de l'opinió, ja que l'expresident del Govern Mariano Rajoy va emetre un comunicat reproduint l'indicat paràgraf, que interpretava com una reparació moral de la 'injustícia' representada per la moció de censura patida, precisament, per efecte que qualificava infundada l'atribució de responsabilitat continguda en la sentència de l'Audiència Nacional".

L'associació considera que el CGPJ "hi hauria, almenys, assumir la responsabilitat d'aclarir aquesta qüestió, ja que només al consell es deu l'equivocació". "És el mínim que hauria de fer, perquè aquest error, que és la base de les agressions patides pel magistrat, no ha de ser suportat pel mateix i en la mà de qui ho va cometre està corregir-lo. El silenci, a més de les negatives d'emparar al referit magistrat, els fa efectivament responsables d'aquesta situació", afirma.

JJpD indica que, "per a evitar que l'enfondiu que motiva aquest escrit continue confonent l'opinió pública i servint de pretext per a calumniar un magistrat d'irreprensible professionalitat", el CGPJ hauria d'emetre "un comunicat eficaçment informatiu que restablisca definitivament la veritat en aquest assumpte".

"Tant perquè el succeït té a veure, en el seu origen, amb la mala pràctica d'una oficina institucional, de la qual és responsable, com perquè no fer-ho serà contribuir al manteniment de l'ominosa campanya de desinformació de la qual s'ha deixat constància, és obligació d'aquest Consell posar remei a aquesta situació per la seua pròpia responsabilitat en la generació de la mateixa", argumenta.

EL CGPJ VA REBUTJAR L'EMPAR

Cap recordar que la Comissió Permanent del CGPJ va acordar aquest dijous inadmetre la sol·licitud d'empar presentada per De Prada per les paraules llançades el desembre passat pel senador del PP José Antonio Monago perquè el cas al qual es va referir, 'Gürtel Época I', ja ha conclòs.

"Senyor (Félix) Bolaños, el cas més gran de 'lawfare' que s'ha conegut en la història política d'Espanya, bé, ho van bressolar vostés. Perquè un jutge, el jutge de Prada, va introduir en una sentència un paràgraf a propòsit de la sentència sobre la 'Gürtel', que va provocar la caiguda del Govern del senyor Rajoy", va dir el senador 'popular' en el Ple de la Cambra Alta del passat 12 de desembre.

De Prada va demanar empar al CGPJ assegurant que aquestes paraules pertorbaven "greument" la independència judicial en desqualificar de "forma extraordinàriament greu" la seua "actuació jurisdiccional" sense "cap altre fonament que el pur interés polític", "a més de contenir dades falses".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal