Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU defensa que Enrique Santiago pot aspirar 'perfectament' a ser el portaveu de Sumar al Congrés

   


'IU aspira a tot en el Congrés', ha traslladat el secretari d'Organització de la formació

IU ha defensat que el seu portaveu en el Congrés, Enrique Santiago, pot aspirar a exercir eixa funció per al conjunt del grup plurinacional quan Marta Lois deixe eixe càrrec, en concórrer com a candidata de Sumar en les eleccions gallegues.

"Izquierda Unida aspira a tot en el Congrés de Diputats", ha apuntat el secretari d'Organització, Ismael González, en roda de premsa telemàtica, qüestionat sobre si davant la marxa de Lois de la Cambra Baixa la formació plantejarà estar en la terna de càrrecs de portaveu del grup.

González ha manifestat que els diputats d'IU tenen un "nivell excel·lent", són "gent preparada" i, en conseqüència, considera que Enrique Santiago "pot perfectament" representar al conjunt de Sumar en el Congrés i ostentar el càrrec de portaveu principal "sense cap problema".

"És una persona amb una experiència demostrada, amb una vàlua també demostrada i amb un treball a la seua esquena de molt de temps", ha aprofundit el responsable d'Organització d'IU, qui al seu torn ha volgut agrair a Lois que no sols encapçale la candidatura a Galícia de Sumar i IU, sinó la seua labor en el Congrés.

És més, ha dit que és un gest de "força i de valentia política" el pas donat per Lois per a una responsabilitat que no pot compatibilitzar amb el Congrés i li porta a bolcar-se al cent per cent en la campanya gallega.

Actualment IU està fora de la terna dels càrrecs de portaveu adjunts de Sumar en la Cambra Baixa, que en el seu moment van recaure en En Comú Podem, Compromís i en la Chunta i Més de manera alterna. En el seu moment va arribar a plantejar que es fera un sistema rotatori d'estos càrrecs perquè totes les forces polítiques estigueren còmodes.

També ha desgranat que IU serà present amb una delegació important en l'acte que Sumar organitzarà el dissabte per a avançar en el seu desplegament organització, apuntant a la possibilitat que acudisquen la ministra Sira Rego i el mateix Santiago.

Mónica García (Más Madrid) "veuría vé" a Errejón (Más País) per al càrrec

Respecte al seu relleu, l'actual portaveu de Sumar en el Congrés ha assenyalat que la direcció del grup parlamentari resoldrà en les pròximes setmanes "de manera ordenada" la incògnita de qui la succeirà. Sobre aquest tema, ha manifestat que es "aprovarà de manera ordenada eixa transició i substitució".

En qualsevol cas, la ministra i líder de Más Madrid ha precisat que a ella no li competix parlar del rumb dels grups parlamentaris, però ha remarcat que entre els diputats de Sumar hi ha "gent meravellosa, vocacional, compromesa" que tindrà un "meravellós portaveu".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal