Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU acusa el PSOE d'opacitat sobre les accions de l'extrema dreta a Ferraz


Izquierda Unida ha acusat els ministeris de Defensa, Interior i Política Territorial i Memòria Democràtica, tots ells dirigits pel PSOE, d'opacitat i d'limitar de manera "incomprensible" la informació sobre les accions de l'extrema dreta a Ferraz, la seu del partit socialista.

La crítica d'IU es basa en la resposta que els tres ministeris han donat a les preguntes que els han fet membres del partit sobre els "continuos incidents callejeros" protagonitzats per grups d'extrema dreta "en ocasions jaleats" perdirigents de PP i Vox.

Entre altres qüestions, els diputats de Sumar Nahuel González i Agustín Santos van preguntar per la actuació que el Govern pretenia dur a terme després de que efectius de la Policia Nacional incautaren la pistola que portaba un alférez, alumne de l'Acadèmia General Militar de Zaragoza, en les protestes contra el PSOE a Ferraz.

Concretament van plantejar si el Govern havia "verificat si l'alferes alumne es trobava entre persones o acompanyat de persones que participaven en la manifestació" o si "pensa incoar procediment sancionador el Cos d'Exèrcit de Terra al militar que portava l'arma".

"Tant Interior com Defensa eluden pronunciar-se i respondre als diputats, i es limiten a facilitar dades genèrics, amb explicacions més que conegudes ja a través dels mitjans de comunicació", ha denunciat IU en el seu escrit.

Els diputats de Sumar també van qüestionar els ministeris dirigits pel PSOE pel "públic" i "notori" acompanyament de símbols, banderes, càntics i al·lusions a "règims feixistes i genocidas" durant les manifestacions, incomplint així la llei de memòria democràtica.

A aquestes preguntes, el Ministeri de Política Territorial i Memòria Democràtica va respondre que "ha tramitat un expedient administratiu sancionador per actes públics contraris a la memòria democràtica en la Comunitat de Madrid", però sense donar dades concrets, segons ha denunciat els diputats de Sumar.

La denúncia d'IU posa de manifest la preocupació del partit per l'augment de l'activitat de l'extrema dreta a Espanya. El partit considera que el Govern no està fent prou per combatre aquest fenomen i que, en alguns casos, com en el de la resposta a les preguntes dels diputats de Sumar, fins i tot pot estar contribuint a facilitar-lo.

  #opacitat #extrema dreta #Ferraz #PSOE #IU 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal