Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Inicia el nou servei de recollida de residus a l'Eliana, s'estrendrà a poc a poc

Aquest dilluns, 8 de gener, s'ha posat en marxa el nou servei de recollida de Residus Sòlids Urbans (RSU) a l'Eliana, amb el qual l'Ajuntament complirà amb la normativa relativa a la recollida separada de la matèria orgànica, afavorint el seu reciclatge i cuidant la salut de la seua ciutadania i del medi ambient que li envolta.

A efectes pràctics, la ciutadania disposarà d'un contenidor de color marró on depositar la fracció orgànica i de rebuig; en el cas del nucli urbà se situarà en la via pública i disposarà de pany electrònic que s'obrirà amb targeta, mentre que les zones residencials rebran un poal domiciliari per a aquest tipus de residus que es recollirà porta a porta, així com el paper-cartó i les restes vegetals. No obstant això, els agents ambientals han iniciat ja les visites a comerços, que s'estendran en les pròximes setmanes a tots els habitatges, amb l'objectiu d'informar correctament els veïns i veïnes i resoldre tots els seus dubtes sobre aquest tema. Cal tindre en compte, a més, que l'aplicació efectiva del sistema de recollida no s'efectuarà fins que tota la ciutadania estiga degudament informada.

El nou sistema, la implantació del qual serà gradual, introdueix noves rutes i renova la flota de vehicles. Al mateix temps, millora la recollida selectiva, fomenta la inclusió social i l'ocupació de persones amb discapacitat i informatitza el seguiment de tot el servei. Altres novetats seran la millora de la periodicitat i la intensitat de la rentada dels contenidors i la inspecció del servei que presta l'empresa contractada, conforme al que s'estableix en el contracte. A més, es millorarà la recollida de la resta de residus (envasos lleugers, vidre, restes de poda/jardineria, voluminosos, etc.) i es renovaran els contenidors.

L'edil de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, ha recordat la importància de reduir el depòsit de residus mesclats al contenidor gris, de fracció resta, per a evitar la penalització econòmica prevista en la nova normativa.

'L'Ajuntament pretén així oferir el millor servei als seus ciutadans, complint amb la legislació i continuar avançant en el compliment dels objectius sostenibilitat', ha explicat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon