Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV proposa reforçar la vacunació, enfortir les urgències i potenciar el personal davant el 'col·lapse sanitari'

   

   El PSPV proposa la Generalitat que reforce la vacunació, enfortisca els servicis d'urgències i potencie el personal "davant el col·lapse sanitari a la Comunitat Valenciana" per la pujada de la grip i del virus respiratori sincitial (VRS) i la persistència de la covid en tota Espanya.

   Així ho defèn el grup socialista a Les Corts, que ja ha registrat la petició d'una Diputació Permanent en el parlament valencià --gener és un mes inhàbil-- perquè comparega el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, per a exposar les mesures sanitàries davant la situació actual, com va anunciar aquest dimecres el líder del PSPV, Ximo Puig.

   En un comunicat, el portaveu socialista de Sanitat, Rafa Simó, defèn la necessitat "d'arraconar el negacionisme i explorar totes les mesures organitzatives necessàries que no vagen en contra de la qualitat assistencial, com és ajornar operacions quirúrgiques, perquè com més prompte millor eixa corba de contagis, que encara va en ascens, deixe de col·lapsar el nostre sistema sanitari i puguem oferir a tots els valencians i a totes les valencianes la sanitat que mereixen".

   "Des del grup socialista veiem amb preocupació com la corba de contagis de grip i de COVID segueix en augment i col·lapsa la nostra sanitat pública, mentre el conseller no pren les mesures extraordinàries que la sanitat mereix", assevera.

   I exigeix: "Que el conseller deixe arrere les vacances de Nadal, de les quals desconeixem qual ha sigut el pla perquè no es perdera la qualitat assistencial, i que faça tot el que estiga en la seua mà per a frenar la corba epidemiològica i la insostenible situació d'empitjorament que es viu en la sanitat pública".

   A més, veu necessària la compareixença del conseller aquest mateix mes "perquè done les explicacions necessàries a Les Corts i deixe arrere la falta de transparència que està demostrant la seua conselleria, esperant que eixe obscurantisme no amague la falta de mesures concordes a la situació de repunt de malalties respiratòries".

   "La sanitat valenciana funciona ara pitjor que fa un any. Solament cal visitar aquests dies qualsevol centre de salut, les urgències de qualsevol hospital o intentar demanar una cita d'atenció primària", lamenta el portaveu socialista.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal