Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV ajorna la seva executiva per aconseguir un acord de candidatura unitaria

   


El PSPV-PSOE ha ajornat la seva executiva, que havia de celebrar-se el proper dilluns 8 de gener, per a convocar el comitè nacional que, a la seua vegada, ha de fixar la data i convocar el congrés per a renovar la secretaria general de la formació.

El motiu de l'ajornament de la reunió inicialment prevista és "qüestions relacionades amb l'ajustament del calendari del congrés", segons han indicat fonts del partit.

El president del PSPV, Ximo Puig, va confirmar aquest dimecres que en l'executiva del partit s'analitzaria el calendari del procés de renovació orgànica, davant la possibilitat que el futur congrés del qual sortirà el seu successor o successora coincideixi amb les eleccions gallegues del proper 18 de febrer.

"És una qüestió que hem d'analitzar per a que la necessària renovació interna no entre en conflicte amb les expectatives de caràcter extern", va explicar després d'una reunió del grup parlamentari del PSPV a Les Corts.

No obstant això, va remarcar que Galícia i el PSPV són "dos hemisferis una mica diferents", no ha volgut avançar cap data per al congrés i tampoc s'ha posicionat per a cap possible candidat per a unes eventuals primàries a la secretaria general del partit, quan se li van preguntar noms com la ministra Diana Morant o el líder socialista a Alacant, Alejandro Soler.

Puig va insistir que no pot avançar el calendari i "encara menys" als candidats, així com que el dilluns es prendra "la decisió que correspongui". Sí ha reconegut que ajornar el congrés "és una de les possibilitats" per a evitar que coincideixi amb les eleccions gallegues.

Per la seua part, la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, va sostenir el dijous en declaracions als mitjans de comunicació a Elda (Alacant) que ajudarà a que el PSPV sigui "alternativa de govern i esperança per a la Comunitat Valenciana", però no va confirmar si es presentarà a les primàries per a liderar als socialistes valencians.

L'ajornament de l'executiva del PSPV és un indici que el partit està buscant un acord de candidatura unitaria per a les primàries que hauran de celebrar-se per a renovar la secretaria general.

Ximo Puig ha deixat clar que no vol que el congrés coincideixi amb les eleccions gallegues, ja que això podria perjudicar la participació dels militants. Per això, l'ajornament de l'executiva li dona més temps per a negociar amb els possibles candidats i intentar arribar a un acord.

Diana Morant és la principal candidata a substituir Puig al capdavant del PSPV. No obstant això, Alejandro Soler, el líder socialista a Alacant, també ha deixat clar que està interessat en el càrrec.

Si no hi ha acord, és probable que es produeixin primàries entre Morant i Soler. No obstant això, l'ajornament de l'executiva augmenta les possibilitats que es produeixi un acord i que el PSPV pugui presentar una candidatura unida davant les eleccions valencianes del 2027.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal