Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSOE denuncia davant la Fiscalia la Nit de cap d'any a Ferraz per delicte d'odi i assenyala a Vox

   Ho justifiquen que van ser perseguits en el franquisme i apunten a altres delictes d'injúries, amenaces i incitació a la violència

 El partit socialista acusa Vox de promoure l'odi i l'incitació a la violència    

La nit de Cap d'Any, un grup de manifestants va penjar un ninot de grandària humana que representava el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d'una corda i el va colpejar amb estaques.     L'acció va tenir lloc davant la seu nacional del PSOE al carrer Ferraz de Madrid.

    El PSOE ha presentat una denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat per aquests fets, que considera que poden constituir un delicte d'incitació a l'odi.     El partit socialista assenyala que els manifestants van actuar "amb una clara intencionalitat d'incitar a l'odi i a la violència contra el president del govern i el seu partit".

    En la denúncia, el PSOE també acusa Vox de promoure l'odi i l'incitació a la violència.     El partit socialista assenyala que els organitzadors de la protesta, l'associació Regirada, tenen vincles amb Vox. A més, el PSOE recorda que Santiago Abascal, líder de Vox, va dir en una ocasió que "arribarà un moment en què el poble voldrà penjar dels peus a Sánchez".

    El PSOE sol·licita a la Fiscalia que iniciï una investigació sobre els fets i que prengui les mesures necessàries per a perseguir els responsables.     El partit socialista considera que aquests fets són una amenaça per a la democràcia i per a la convivència pacífica.

Els fets ocorreguts la nit de Cap d'Any a Madrid representen un greu atac a la democràcia i a la convivència pacífica. El linxament d'un ninot que representava el president del govern espanyol és un acte de violència que pot tenir conseqüències greus.

La denúncia presentada pel PSOE és un pas important per a denunciar aquests fets i per a posar-los en coneixement de la justícia. El partit socialista ha fet bé en assenyalar que els fets poden constituir un delicte d'incitació a l'odi.

És important que la Fiscalia investigui aquests fets i que prengui les mesures necessàries per a perseguir els responsables. Aquests fets no poden quedar impunes.   

Els fets ocorreguts la nit de Cap d'Any a Madrid són un greu atac a la democràcia i a la convivència pacífica. El partit socialista ha fet bé en denunciar aquests fets i en assenyalar que poden constituir un delicte d'incitació a l'odi. És important que la Fiscalia investigui aquests fets i que prengui les mesures necessàries per a perseguir els responsables.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal