Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Peset aplica un nou tractament per a reduir els tumors de pàncrees i facilitar la seua extirpació

  

   L'Hospital Universitari Doctor Peset de València ha començat a aplicar un nou tractament en aquells casos de càncer de pàncrees localment avançats que no poden extirpar-se quirúrgicament i no són metastàsics.

   L'objectiu és la no progressió de la malaltia i la reducció de la grandària del tumor, la qual cosa en alguns casos permetria plantejar una extracció quirúrgica, segons ha informat el centre en un comunicat.

   La teràpia s'ha administrat per primera vegada a la Comunitat Valenciana i es fa en el context del registre observacional internacional Osprey, una base de dades que arreplega persones diagnosticades d'aquest tipus de malaltia i on participen diversos països d'Europa. A Espanya, a més de l'Hospital Universitari Doctor Peset, s'ha seleccionat a altres nou centres.

   El tractament consisteix en la injecció d'un radioisòtop (micropartícules de Fòsfor-32) dins del tumor, al qual s'accedeix per via endoscópica. Es tracta d'un procediment "molt localitzat" i "totalment segur" per al pacient, amb radiació controlada i toxicitat "pràcticament nul·la".

   La doctora Elisa Caballero, cap del servici de Medicina Nuclear de l'Hospital Universitari Doctor Peset, ha explicat "estem davant una tècnica ambulatoria d'uns 30 minuts de durada, com qualsevol ecoendoscopia". "El pacient no ingressa i pot fer vida normal després del tractament. Seguirà controlat pel servici d'Oncologia Mèdica i continuarà amb les seues sessions de quimioteràpia habitual pautades anteriorment", ha afegit.

   Amb la nova teràpia localitzada "es pretén que el tumor reduïsca la seua grandària. Açò permet en alguns casos plantejar la seua extirpació mitjançant cirurgia. Cal tindre en compte que el càncer de pàncrees és un dels quals pitjor pronòstic tenen i que l'opció ideal i única curativa és la resección quirúrgica del tumor íntegrament", ha afirmat la doctora Caballero.

   Aproximadament la mitat dels casos de càncer de pàncrees que es diagnostiquen hui en dia són metastàsics i solament susceptibles de cures pal·liatives. De l'altra mitat, al voltant d'un 20 per cent poden ser intervinguts quirúrgicament, però hi ha un 30% denominats localment avançats que, malgrat no ser metastàsics, no poden ser extirpats per la seua localització.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal