Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Paper Crucial dels Camps Magnètics en el Gènesi del sistema solar: Un Estudi Revelador a la Via Làctea

Les línies blanques superposades a aquesta imatge del braç de Sagitari de la Via Làctea mostren la polarització o orientació de la llum. Això es correlaciona amb la orientació de les línies del camp magnètic local. - 2023 DOI ET AL. CC BY ND

Segons un estudi acabat de publicar a The Astrophysical Journal, els camps magnètics han tingut un paper crucial en la formació del nostre sistema solar. El mapa detallat de les estructures dels camps magnètics en un braç espiral de la Via Làctea revela que aquests camps no segueixen el patró general anteriorment assumit. A diferència dels camps magnètics de la Terra o el Sol, els de la galàxia són massivament grans, però probablement han influït en la formació d'estrelles i planetes.

Els estudis previs només proporcionaven una imatge general dels camps magnètics galàctics. No obstant això, les noves dades demostren que les línies del camp magnètic en els braços espirals no segueixen un model uniforme. En l'àmbit microscòpic, aquestes línies s'estenen a distàncies variables a causa de diversos fenòmens astrofísics com les supernoves i els vents estel·lars.

Malgrat la seua debilitat, aproximadament 100.000 vegades més febles que el camp magnètic terrestre, aquests camps magnètics galàctics accelere el gas i la pols a l'espai interestel·lar, explicant la presència de vivers estel·lars que no podrien ser explicats només per la gravetat. Aquest descobriment suggereix que un mapatge més complet dels camps magnètics dins de la nostra galàxia podria ajudar a comprendre millor la natura i l'evolució de la Via Làctea i d'altres galàxies.

El professor Yasuo Doi de la Universitat de Tòquio, autor de l'estudi, destaca que les noves observacions han permés construir models més precises en tres dimensions gràcies a les tecnologies del telescopi de la Universitat d'Hiroshima i al satèl·lit Gaia de l'Agència Espacial Europea.

En resum, aquesta investigació aprofundeix en la comprensió dels camps magnètics galàctics i la seua influència en la formació d'estrelles, amb implicacions importants per a la comprensió de la vida i l'evolució en la nostra galàxia.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal