Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El govern municipal ordena la demolició de la finca de la Cens de la Pobla de Vallbona


La finca de la Cens serà història en breu. Aquest emblemàtic edifici, convertit en un dels majors desafiaments per al PP a la Pobla de Vallbona, ha sigut finalment autoritzat per a la seua demolició per la Junta de Govern Local (JGL) de l'ajuntament. Aquest procés, que començarà dilluns que ve, marca la fi d'una llarga lluita a causa del seu estat ruïnós i als complicats processos judicials que l'envoltaven.

La JGL ha aprovat tant el projecte de demolició com la corresponent autorització, acompanyats del Pla de Seguretat i Salut per a garantir una execució segura. Aquests passos es donen després d'intensos esforços de l'administració local perquè la demolició de la Cens siga una realitat a principis de 2024, després de les festivitats patronals.

"La política d'aquest nou govern busca un urbanisme amable i accessible per als habitants de la Pobla de Vallbona", ha afirmat l'alcalde Abel Martí. La rapidesa ha sigut essencial, ja que "no podíem mantindre aquest punt negre urbanístic en el cor del nostre poble per més temps", ha afegit. No obstant això, també s'ha emfatitzat en la necessitat de procedir amb cura, assegurant que el procés es duga a terme amb les màximes garanties i minimitzant riscos.

Des de setmanes arrere, l'ajuntament ha treballat per a reubicar als veïns de les finques pròximes, oferint solucions residencials per a aquells que no compten amb un altre habitatge durant els treballs. A més, s'han programat reunions amb els comerços afectats per l'enderrocament, brindant-los suport per a evitar afectacions durant l'obra, que té un termini estimat de sis mesos.

A partir del dilluns 22 de gener, els operaris de l'empresa adjudicatària iniciaran la demolició, fent un treball minuciós planta per planta. Les màquines de gran grandària arribaran en les setmanes següents per a les actuacions més significatives.

Aquest pas definitiu permetrà a la Pobla de Vallbona acomiadar-se d'un problema urbanístic crucial. Després de la demolició, l'espai en ple centre del municipi obrirà noves possibilitats per al futur i marcarà una nova etapa urbanística a la Pobla de Vallbona.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal