Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern impulsa un repartiment solidari de menors no acompanyats i incrementa el pla d'acollida en 15 milions d'euros

El Govern impulsa el repartiment "vinculant" de menors no acompanyats i 15 milions més per a la seua assistència

La consellera de Joventut i Infància, Sira Rego, ha proposat en la Conferència sectorial d'Infància i Adolescència, celebrada este dilluns, augmentar en 15 milions el pla d'acollida per a la infància i la joventut no acompanyada. A més, ha anunciat que treballarà en l'establiment d'un repartiment vinculant i solidari de xiquetes, xiquets i adolescents migrants per tot el territori.

El seu ministeri assenyala que estes mesures s'emmarquen dins dels quatre eixos de treball que busquen "garantir el benestar i el desenvolupament integral dels menors migrants, que són, sobretot, xiquetes i xiquets i, com a tals, mereixen una protecció especial".

Un altre dels eixos és la posada en marxa d'un pla integral que incloga mesures socials, econòmiques i culturals per a les persones migrants en col·laboració amb les comunitats autònomes. A això s'afegeix l'estudi dels canvis legislatius que permeten establir mecanismes de suport a aquelles comunitats autònomes, com Canàries, que, per la seua situació, han de donar una resposta, sempre marcada pels drets humans.

5.100 menors en 66 centres

En este sentit, la consellera ha anunciat que, des de demà dimarts fins al dijous, viatjarà a l'arxipèlag canari per analitzar in situ la situació. Durant el seu desplaçament es reunirà amb Fernando Clavijo, president del Govern de Canàries, així com amb representants de la societat civil. Ho farà per conéixer de primera mà la "solució canària" per a l'atenció i distribució dels 5.150 menors migrants no acompanyats que en l'actualitat resideixen en 66 centres que gestiona en solitari la comunitat autònoma, que és la que té les competències en la matèria.

Catalunya demana més inversió

Per la seua banda, la Generalitat de Catalunya ha reclamat la creació urgent d'un grup de treball format per totes les comunitats, el Ministeri d'Infància i el d'Inclusió per coordinar, planificar, informar i dotar de fons suficients l'atenció dels menors. Des del Govern informen que la consellera s'ha compromés a crear-lo com més aviat millor. La secretària general d'Infància, Núria Valls, també ha exigit més inversió, ja que qualifica l'actual d'insuficient. "Veiem que l'arribada de joves migrants sols no és una situació puntual, sinó un assumpte estructural i cal avaluar correctament quins fons necessitem per a treballar en les millors condicions", ha afegit Valls.

Llei de Joventut

En la Conferència sectorial, Rego també s'ha referit a la futura Llei de Joventut. La consellera ha traslladat als consellers la importància de tenir una conversa de país, en la qual s'incorporen els coneixements i les experiències adquirides en l'àmbit autonòmic en este àmbit. Al mateix temps, també els ha expressat el seu compromís per afrontar els principals reptes que afecten la joventut, com són l'atur, l'accés a l'habitatge i la salut mental.

Respecte a la infància, ha assegurat que considera prioritari treballar per erradicar la pobresa infantil i que tant el Govern com les comunitats autònomes encara aposten pel suport a les famílies i la infància. D'aquí l'aposta per impulsar esta legislatura una renda universal a la criança, com va anunciar el ministre de Drets Socials, Pablo Bustinduy, en la Comissió de Drets Socials i Consum del passat divendres, on va assegurar que l'objectiu és ampliar la deducció per maternitat fins als 6 anys. La Generalitat catalana també ha proposat una renda per facilitar l'emancipació juvenil.

Violència infantil

Pel que fa a la violència infantil, Rego ha anunciat el desenvolupament integral de la Llei Orgànica de protecció integral a la infància i l'adolescència enfront de la violència (LOPIVI), coneguda com a Llei Rhodes, en coordinació amb altres ministeris, així com la posada en marxa de jutjats adaptats a la infància.

A més, com va fer este matí el president del Govern, Pedro Sánchez, Rego ha explicat que el Consell de Ministres aprovarà demà la creació d'un grup de persones expertes que auspicie un "acord intergeneracional" a través d'un paquet de mesures, a curt, mitjà i llarg termini, que permeta la posada en marxa d'una estratègia per a protegir els menors d'edat en l'entorn digitali que culminarà amb la Llei Integral d'Entorns Digitals Segurs per a la Infància i l'Adolescència.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal