Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El conegut com a 'cas pitufeig' del PP de Rita Barberá torna aquesta setmana al Jutjat a Grau, García Fuster, Salinas i Santón

 El conegut com a 'cas pitufeig' porta aquesta setmana al banc dels acusats a Grau, García Fuster, Salinas i Santón

El conegut com a 'cas del pitufeig' en el PP de València seu aquesta setmana al banc dels acusats, vuit anys després del seu inici, a qui va ser vicealcalde de la ciutat Alfonso Grau, en el seu dia mà dreta de l'exalcaldessa i exsenadora, Rita Barberá; a l'exsecretària del PP a l'Ajuntament Mari Carmen García Fuster; a l'exdirector de la Fundació Turisme València, José Salinas, i l'axedil i exresponsable del Centre d'Estratègies i Desenvolupament (CEyD), Juan Eduardo Santón.

La causa, en la qual les primeres detencions es remunten a 2016, s'ha quedat finalment reduïda a una suposada finançament irregular del PP de València en les campanyes electorals de 2007 i 2011.

La vista per aquest procediment, la peça A del cas Imelsa, començarà el proper dimarts, 23 de gener, a la secció segona de l'Audiència Provincial de València, amb les qüestions prèvies i les testimonials de diversos perits. El judici es prolongarà, segons el calendari provisional, fins al dia 13 de febrer. Les declaracions dels acusats estan previstes per als dies 5 i 6 de febrer.

En total, seuen al banc dels acusats quatre processaments de les 49 persones contra les quals es va dictar auto de processament i entre les quals es trobaven el mateix PP i regidors i assessors del grup municipal 'popular' a l'Ajuntament de la capital en l'època de Barberá com a alcaldessa, per un delicte de blanqueig en les eleccions municipals de 2015.

L'Audiència Provincial va anar admetent els recursos dels processats, inclosa la formació, i decretant el sobreseïment de les actuacions per a tots ells, a excepció dels quatre que finalment seuran al banc dels acusats, i el Tribunal Suprem, per la seva part, va desestimar els recursos de queixa contra els arxivaments acordats per l'òrgan provincial.

La Fiscalia Anticorrupció va sol·licitar en el seu dia en el seu escrit de qualificacions provisionals fins a 15 anys de presó per a Grau, set per a García Fuster i cinc per a Santón i Salinas. Aquesta xifra incloïa els anys de presó per un delicte de blanqueig, que finalment no es contempla.

En el cas de Grau, es va mantenir el seu processament i l'auto de l'instructor, que li atribuïa un paper de "recaudador" de diners per al PP en les eleccions de 2007 i 2011. L'instructor atribuïa a José Salinas i Juan Eduardo Santón el paper de cooperadors de la malversació en consentir contractes, a través de les fundacions que dirigien, "de vague contingut prestacional i una significada onerositat, sense una explicació suficient en descàrrec d'això".

Respecte a García Fuster, serà jutjada per presumpte "cohecho" en les eleccions de 2011. En aquest cas, l'Audiència va ordenar continuar la causa contra ella per la "suposada percepció de diners d'origen desconegut però vinculat no obstant a cobraments d'empreses per treballs no demostrats o realitzats amb sobrecost" en la campanya electoral de 2011.

#corrupció #PP #tribunal #València


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal