Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Compromís i PSPV Denuncien Mesures de 'Persecució' a Persones Vulnerables a València

En l'Ajuntament de València, les recents mesures anunciades pel Partit Popular (PP) i Vox per reforçar la vigilància al Jardí del Túria han generat polèmica. El grup de Compromís ha decidit dur a terme accions legals davant del síndic de greuges, mentre que el PSPV presentarà una denúncia davant el Defensor del Poble.

Les iniciatives inclouen un augment de la presència policial i la instal·lació de noves càmeres, així com la construcció de nous estanys amb l'objectiu de prevenir assentaments il·legals i millorar la il·luminació d'aquestes àrees. Jesús Carbonell, edil de Seguretat del PP, i Juanma Badenas, segon tinent d'alcalde i regidor de Parcs i Jardins de Vox, han anunciat aquestes mesures.

Compromís, a través de la regidora Lucía Beamud, acudirà al síndic de greuges per investigar aquestes accions, considerades com a "persecució de persones vulnerables" i polítiques "d'aporofòbia". Segons Beamud, l'alcaldessa Catalá utilitza Vox com a suport per imposar polítiques discriminatòries.

La portaveu de Compromís, Papi Robles, critica les retallades en les ajudes als programes d'acolliment i l'eliminació dels consells locals de Cooperació i Migració. Robles descriu l'actuació de l'alcaldessa com una política social "inhumana" que busca "eliminar als 'pobres' dels llocs on els molesta".

Sandra Gómez, del PSPV, lamenta la situació i incorporarà les últimes mesures a la denúncia ja presentada davant el Defensor del Poble per "desmantellament dels servicis socials". Critica la falta de propostes socials efectives i destaca la necessitat d'ajudes a ONGs i altres entitats.

En resum, les noves mesures de vigilància a València han desencadenat una resposta contundent de Compromís i PSPV, que consideren aquestes polítiques com una persecució injustificada de persones vulnerables i la necessitat de preservar els serveis socials.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal