Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Centenari d'Estellés: Societat Civil al Comandament amb una ampla Programació

  

La Plataforma Cívica Cent d'Estellés ha assumit la responsabilitat de commemorar el centenari del poeta Vicent Andrés Estellés, considerat un referent indiscutible per als valencians i les valencianes. La iniciativa, presentada a Burjassot, ciutat natal de l'escriptor, destaca per les diverses activitats que es desenvoluparan al llarg de 2024, incloent-hi rutes literàries, música, trobades amb escolars i espectacles artístics.

El col·lectiu, format per diverses entitats i personalitats del sector cultural, ha pres la decisió de prendre les regnes de la commemoració davant la "predisposició nul·la" de les institucions valencianes. Les activitats inclouen un centenar de cenes Estellés, un concert col·lectiu a l'Auditori de Burjassot, una exposició itinerant, trobades d'escoles comarcals, una exhibició d'art contemporani, actes acadèmics, xerrades, presentacions de llibres, obres de teatre, espectacles de dansa, recitals de poesia i concerts en viu.

En el marc d'aquesta programació, la Plataforma Cent d'Estellés fa una crida a diverses entitats per organitzar activitats commemoratives que contribuïsquen a la divulgació i valoració de la figura de l'escriptor. També expressen el suport de diverses universitats i altres entitats culturals a aquesta iniciativa.

El portaveu de la plataforma, Pau Alabajos, destaca la "persecució a tot el valencià" i la falta de suport de les institucions valencianes, especialment de la "predisposició nul·la" de la dreta radical. Alabajos critica les declaracions del vicepresident de la Generalitat i conseller de Cultura, Vicente Barrera, que assegurava que els actes pel centenari rebrien "zero euros". En resposta a això, la plataforma s'ha organitzat per dur a terme les activitats i destaca la importància de mantenir viva la figura d'Estellés com a part del patrimoni cultural valencià.

La commemoració inclourà esdeveniments com una ruta literària, recitals de poesia i presentacions de llibres, entre altres. La Plataforma Cent d'Estellés insta altres institucions i moviments socials a unir-se a aquesta celebració per preservar el llegat del poeta.

Organitzat per la Plataforma Cívica Cent d’Estellés, conformada per una dotzena d’entitats –entre les quals Bassot, Kulturcrítics, Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, Fundació Sambori, Societat Coral El Micalet, Col·lectiu Ovidi Montllor, Ateneu de Bétera, Ca Revolta, El Tempir, Pen Català o l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana- ha rebut el suport de més d’un altre centenar d’ajuntaments, universitats, sindicats, associacions, ateneus, editorials i clubs esportius de tot el domini lingüístic per organitzar un gran homenatge popular sorgit des de baix.

 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal