Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CCOO veu 'lamentable' que no s'aprovara reforma del subsidi i UGT critica a Podem el seu 'no': 'Ho pagaran en les urnes'

   Sindicats i patronal remarquen la importància que hi haja acord per al SMI "en un moment de crispació"

   La secretària general de CCOO PV, Ana García, ha considerat "lamentable" que no s'aprovara ahir al Congrés la reforma del subsidi d'atur i ha demanat als partits que es deixen de qüestions partidistes per a votar en contra a la ciutadania", mentre que el secretari general d'UGT PV, Ismael Sáez, ha retret a Podem el seu vot en contra d'aquesta normativa i ha sentenciat: "Estic convençut que ho pagaran en les urnes".

   Així s'han pronunciat els representants dels sindicats aquest dijous a València, on han participat en una roda de premsa sobre el dret civil valencià.

   Sáez ha considerat que "no hi ha cap argument perquè Podem votara en contra". Sí ha admès que els haguera agradat que el govern haguera desenvolupat més el decret en el marc de la negociació amb els agents socials, però ha considerat que "el contingut concret no justifica que Podem s'oposara com va fer ahir".

   En aquesta línia s'ha pronunciat també García, per a qui "el Govern ha de buscar fórmules per al diàleg i la concertació social plena" i ha apuntat que aquest decret es va tractar en algun cercle", però no en la taula del diàleg social.

   De fet, ha agregat: "Creiem que és lamentable que el decret no siga de plena aplicació ja, encara que té coses que podríem haver millorat si haguérem tingut una concertació àmplia". No obstant això, ha subratllat que el decret preveia ampliar el subsidi a més grups d'edat i que al novembre hi havia quasi 59.000 persones que ho cobraven a la Comunitat Valenciana.

ACORD DEL SMI

   D'altra banda, els representants dels sindicats i la de la patronal valenciana, la presidenta de CEV València, Eva Blasco; s'han pronunciat en el mateix acte respecte a l'increment del salari mínim interprofessional, i han destacat la importància que el decret de pujada venja precedit d'un acord amb els agents socials en aquest moment de "crispació i polarització política".

   García ha incidit que el SMI ha d'aconseguir "el 60% del salari mitjà, com diu la Carta Social Europea", per al que s'hauria d'incrementar un cinc o 5,5% el mínim. No obstant això, ha assenyalat que estan disposats a negociar les propostes de la CEOE.

   Per la seua banda, Sáez ha assenyalat que li pareix "més important l'acord que l'increment concret que es poguera produir". "El compromís d'aconseguir el 60% del salari mitjà aquesta legislatura ha de complir-se, però el més important seria que fórem capaces d'arribar a un acord. Hem de ser flexibles en les nostres costures, i al meu juí, la CEOE també", ha indicat.

   Per la seua banda Blasco ha indicat que la CEOE "en cap moment s'ha negat a la negociació" i ha demanat "flexibilitat a tots els agents". Entre les demandes empresarials, ha subratllat la necessitat de la "indexació" de la contractació pública perquè consideren que mentre no es produïsca, hi haurà empreses a les quals els afectarà "en gran manera la pujada del salari mínim".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal