Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bustinduy (SUMAR) impulsa nou model de targetes moneder 'perquè famílies no hagen d'anar a cues de la fam'

   Preveu que aquesta ajuda arribe a unes 70.000 famílies i a més de 100.000 persones

   El Govern ha impulsat aquest dimarts, a proposta del Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, un nou model de targetes moneder per a famílies amb fills en situació de pobresa severa, que substitueix les cistelles d'aliments, "perquè les famílies no hagen d'anar a les cues de la fam". Amb aquest nou sistema, l'Executiu preveu arribar, a partir del pròxim mes d'abril de 2024, a unes 70.000 famílies i a més de 100.000 persones.

   "Hui fem un pas decisiu per a dignificar la protecció social i que les famílies amb fills i filles a càrrec no hagen d'anar a les cues de la fam", ha subratllat el ministre de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, Pablo Bustinduy, aquest dimarts, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

   Per a això, el Govern ha aprovat aquest dimarts, a proposta del Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, un Reial decret que regularà una concessió directa, amb caràcter excepcional i per raons humanitàries, d'una subvenció a Creu Roja Espanyola per a engegar aquest programa de targetes moneder durant l'any 2024.

   L'import màxim de la subvenció és de 100,2 milions d'euros (95,5 milions de destinen als gastos en aliments i resta de productes bàsics i 4,7 milions als gastos tècnics per a la implantació del programa) i s'implantarà en el conjunt de l'Estat.

   Segons han explicat fonts ministerials, el Govern assumirà aquest 2024 la gestió d'aquestes targetes de forma "transitòria i excepcional" i, a partir de el 1 de gener de 2025, deuran ser les comunitats autònomes les que s'encarreguen de la seua gestió.

   Aquesta decisió s'ha pres ja que existia el risc de no arribar a temps, ja que l'última compra d'aliments es va fer el passat mes d'octubre de 2023 i durarà fins al pròxim mes d'abril de 2024. En eixa data, es deixaran d'entregar cistelles d'aliments i hauran d'estar ja operatives les targetes moneder, segons han precisat les mateixes fonts.

   Amb aquest nou model, es passa de proveir aliments i productes d'higiene físicament a entregar unes targetes o vals canjeables en determinats establiments, amb l'objectiu de "dignificar i normalitzar" l'accés a productes bàsics per part de les famílies més vulnerables, perquè puguen decidir en funció de les seues preferències, i evitar així també les conegudes com a 'cues del fam'.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal