Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera: Sant Antoni 2024 Celebra la Tradició i la Festa

Del 19 al 21 en Bétera amb nombroses activitats on predomina el foc.   



 


L'Ajuntament de Bétera està a punt de celebrar la festivitat de Sant Antoni del 19 al 21 de gener. Durant aquest cap de setmana, la població vibrarà amb diverses activitats centrades al voltant del foc. La tradició de l'ús de la pólvora passa de generació en generació i enguany, com a novetat, es durà a terme una Coetà Infantil en la qual participaran xiquets i joves.

La preparació d'aquesta festivitat és crucial i requereix una coordinació entre les regidories d'Obres, Seguretat Ciutadana, Serveis Jurídics i Festes. L'alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, destaca la importància d'aquesta celebració i agraeix la col·laboració de les associacions locals com les penyes coeteres, les Obreres i Majorals, l'Hermandat de la Dolorosa i l'Associació de Cavallistes.

El programa d'actes començarà el divendres 19 amb la Passejà, un recorregut ple de llum i color pels carrers de Bétera. Durant aquest esdeveniment, les penyes coeteres participaran amb una exhibició de foc a càrrec de la Penya Foc Seguit de Xeraco. La jornada finalitzarà amb un espectacle de focs artificials.

Una novetat destacada és la Coetà Infantil organitzada per la penya coetera Vol Lliure el divendres a les 23:45h. El dissabte inclou música amb l'actuació del grup Ramonets, les Calderes de Sant Antoni amb arròs i fesols, i una exhibició de foc de les penyes coeteres a l'Albereda. La nit conclourà amb una Foguera de Sant Antoni i música de l'Orquestra la Mònaco Party.

El diumenge, la festivitat continuarà amb la tradicional Benedicció dels animals a l'Albereda, una celebració que involucra la Hermandat de la Dolorosa i l'Associació de Cavallistes de Bétera.

La inclusió d'una Coetà Infantil aquest any és una de les noves activitats.  La col·laboració amb les associacions locals ressalta la importància de la col.laboració ciutadana en l'èxit d'aquesta celebració.

 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal