Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera Restaura la Campana Major de l'Església de la Puríssima

 L'Ajuntament de Bétera ha iniciat la restauració de la campana major de l'església de la Puríssima, segons informa la Colla de Campaners de Bétera, que ha représ la campanya "Apadrina un trosset de la Campana". La campana major, dedicada al Santíssim Crist de la Protecció i amb un pes de 725 kg datada de 1998, ha estat despenjada i baixada per a la seua restauració.

L'alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, ha estat present durant tot el procés junt amb membres de l'equip de govern. Els tècnics especialistes han dedicat dos dies a aquesta tasca minuciosa, despenjant la campana i baixant-la amb l'ús d'una grua.

Durant la visita a la Torre-Campanar, l'alcaldessa ha destacat la importància de conservar el patrimoni de Bétera, especialment el patrimoni sonor representat pel to manual de les campanes, reconegut per la UNESCO com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat des de 2022.

A més, la Colla de Campaners ha informat que, durant la restauració, les altres campanes com Crist Rei, Sant Vicent i Sant Josep assumiran els tocs, i han posat en marxa la campanya "Apadrina un trosset de la Campana" per recaptar fons.

Amb aquesta segona fase de restauració, es pretén restaurar la campana major al seu estat original, restituir-li el seu color i recuperar el jou de fusta, tal com ja es va fer amb altres campanes en una fase anterior el 2022.

En resum, Bétera continua apostant per la restauració, conservació i manteniment del seu ric patrimoni, que inclou la imponent Torre-Campanar de l'església de la Puríssima Concepció.

  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal