Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Benaguasil celebra Sant Antoni Abat: Un Cap de Setmana Plè d'Activitats Festives


Benaguasil celebra la festivitat de Sant Antoni Abat amb un programa ple d'activitats

Benaguasil commemora aquest cap de setmana la festivitat en honor a Sant Antoni Abat, patró dels animals. La clavaria, en col·laboració amb l'Ajuntament, ha preparat un extens programa en què no faltaran la benedicció d'animals, el sopar popular o la foguera.

El programa d'actes començarà demà dijous amb el cant d'albades per les cases d'antics clavaris, finalitzant aquestes a casa de l'actual clavari major, Joan Antoni Figal.

El divendres serà el moment de traslladar la imatge de Sant Antoni a casa del primer clavari, en un recorregut amenitzat pel tabal i la dolçaina, a més de coets.

El dissabte es reprendrà l'activitat amb el volteig de campanes i el disparament de 21 salves, a més de la realització de jocs tradicionals per als xiquets, cucanyes i inflables a la plaça. A les 17:30h els clavaris repartiran xocolata i a les 20h tindrà lloc l'encesa de la foguera que farà més suportable el fred, repartint cacaus i extremoses als presents.

La jornada culminarà a les 21h amb el sopar popular que els clavaris de Sant Antoni cuinaran, que consistirà en gaspatxo manxec, dolços i mistela, i amb l'actuació del grup "Fogonazo" a partir de les 23 hores en la mateixa plaça.

Continuaran els actes el diumenge, a partir de les 12:30h, amb la benedicció d'animals que són portats pels seus propietaris per rebre l'aigua beneïda que els dota de salut per a tot l'any. Ja a la vesprada, a les 20h, hi haurà correfocs.

Els festejos culminaran el dimecres 17 de gener amb la missa en honor a Sant Antoni Abat i la processó.

  


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal