Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una marxa reclama a València el final de 'la neteja ètnica' i 'el dret dels palestins a tornar a casa seva'

 Milers de persones a València reclamen el final de la "neteja ètnica" i el dret dels palestins a tornar al seu país 

Una manifestació ha reunit aquest diumenge a València a milers de persones per demanar el final de la "neteja ètnica, el colonialisme i l'apartheid" a la Franja de Gaza i el "dret al retorn de tota persona refugiada a Palestina", tal com marca la Resolució 194 de l'Assemblea General de l'ONU.

La marxa, convocada per més de 120 entitats, entre elles la Comunitat Palestina a València o l'associació Boicot, Desinversions i Sancions País València (BDS), ha arrancat sobre les 12.00 hores des del carrer Comte de Trénor i ha avançat fins a la plaça del Temple.

La manifestació ha estat oberta amb la clau de Nakba, un símbol que representa "el retorn dels palestins a les cases de les quals van ser expulsats fa 75 anys i a les quals mai van poder tornar" perquè existeix "un procés actiu de colonialisme pel qual el moviment sionista i l'Estat d'Israel busquen aconseguir el màxim de territori possible a costa de la població nativa".

Així s'ha manifestat, en declaracions als mitjans, Jorge Ramos membre de BDS, qui també ha demanat al govern espanyol i als integrants de l'Aliança Atlàntica, "el final de la compravenda d'armes a Israel" i que "es talli tota relació diplomàtica".

"És fonamental entendre que aquest moviment sionista i l'Estat d'Israel representen el judaisme i les comunitats jueves, i que, ara mateix, hi ha milers de manifestacions a tot el món que estan demanant el final del genocidi israelià a Gaza", ha subratllat.

Per altra banda, Ramos ha exigit l'aplicació de les resolucions de l'ONU, així com dels Principis Universals dels Drets Humans i que "qualsevol persona, sigui jueva, cristiana, musulmana o de cap religió, pugui viure en igualtat de drets a Palestina-Israel o Israel-Palestina".

Aquesta manifestació és la vuitena que se celebra a la ciutat de València però "es segueix demanant el mateix que el primer dia", és a dir, que es "exerceixi una pressió a Israel i que els països deixin de ser còmplices amb el règim genocida", ha sentenciat el membre de BDS.

Per altra banda, els assistents han portat diverses banderes de Palestina, entre elles, una gegant que portaven entre diverses persones i pancartes amb lemes com "Solidaritat amb Palestina", "Ni les dones ni les terres són territori de conquesta" i "Palestina lliure".

En aquesta línia, els manifestants han corejat consignes com "Estat sionista, Estat terrorista", "Veig, veig, veig i només veig bombardejos" o "Hola, hola, hola, Palestina no està sola".

 Europa en silenci 

El portaveu de la Comunitat Palestina a València, Adel Yousef, ha criticat el paper d'Europa en el conflicte perquè "està en silenci" quan "té un pes molt important", alhora que s'ha dirigit a Europa: "¿Poseu l'interès amb Israel per davant de la vida de totes les persones?"

Yousef ha explicat que porta 30 anys a València, però que té família a la Franja de Gaza i que està vivint el conflicte amb "molta angoixa" perquè "té dues germanes" i "totes les imatges li fan plorar" ja que "coneix la gent".

Per altra banda, ha denunciat que "els governs àrabs estiguin en silenci total" perquè "existeix un exèrcit que els obliga a quedar-se a casa" i no poden manifestar-se, per això, ha indicat que "surten en ciutats com València".

 Cal omplir els carrers 

Els manifestants han finalitzat la marxa a la plaça del Temple, on s'ha realitzat una representació teatral, s'han llegit tres discursos, un poema i s'ha guardonat un minut de silenci.

La manifestant Boutaina El Hadri, vicepresidenta de Casa Marroc de València, ha recordat que "Espanya va sortir al carrer el 2003 per dir no a la guerra, quan els governs volien fer el que els donés la gana i ara s'està vivint com estan matant a 8.000 nens".

Amb tot, El Hadri ha detallat que "en dues setmanes totes les famílies estaran reunides per Nadal i els nens tindran joguines", mentre que els menors de la Franja de Gaza, ha ensafat, "no tenen aigua per viure ni la tranquil·litat per dormir".

"L'única solució és la força del poble, per això, es necessita omplir els carrers com el 2003 i dir als governants que no al nostre nom i el genocidi ha d'aturar-se ja", ha conclòs.

La manifestació ha acabat amb una crida unànime a continuar lluitant per la justícia i la pau al conflicte israelià-palestí.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal