Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un homenatge merescut a Ferran Zurriaga: 'el mestre d'Olocau'

 El passat dimarts 28 de novembre, Acció Cultural del País Valencià i el Col·lectiu de Mestres Jubilats Freinet van retre un homenatge a Ferran Zurriaga, una figura cabdal en els moviments de renovació pedagògica de l'ensenyament valencià, compromés amb la llengua i el nostre país.

La sala de l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València es va omplir de gom a gom per acollir aquest acte. Anna Oliver, presidenta d'ACPV, va donar la benvinguda i va recordar la importància de Zurriaga en la recuperació de l'escola democràtica, cooperativa, activa i moderna en valencià.

"Ferran Zurriaga va ser un mestre innovador i un activista cultural, que va lluitar per la llengua i la cultura valencianes", va afirmar Oliver. "La seua tasca ha deixat una empremta inesborrable en el nostre país i en l'escola pública valenciana".

L'homenatge va comptar amb la participació de diversos ponents que van parlar de la vida i l'obra de Zurriaga. Entre ells, es van destacar els seus treballs en el camp de la pedagogia, la seua implicació en el moviment de renovació pedagògica i la seua defensa de la llengua i la cultura valencianes.

El ponent principal va ser Antoni Prats, que va recordar la relació personal i professional que va mantenir amb Zurriaga. Prats va destacar la seua valentia, la seua perseverança i la seua passió per l'ensenyament.

"Ferran Zurriaga va ser un mestre exemplar", va afirmar Prats. "Va lluitar per una escola justa, inclusiva i de qualitat, en què tots els nens i nenes tingueren les mateixes oportunitats".

L'acte va finalitzar amb una lectura de poemes i textos de Ferran Zurriaga. La seua filla, Amparo Zurriaga, va agrair el reconeixement a la tasca del seu pare i va recordar la seua importància com a persona i com a mestre.

L'homenatge a Ferran Zurriaga va ser un acte merescut per a una figura clau en la història de l'ensenyament valencià. La seua tasca ha contribuït a la consolidació de la llengua i la cultura valencianes a l'escola pública.

 

Ferran Zurriaga

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal