Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un homenatge merescut a Ferran Zurriaga: 'el mestre d'Olocau'

 El passat dimarts 28 de novembre, Acció Cultural del País Valencià i el Col·lectiu de Mestres Jubilats Freinet van retre un homenatge a Ferran Zurriaga, una figura cabdal en els moviments de renovació pedagògica de l'ensenyament valencià, compromés amb la llengua i el nostre país.

La sala de l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València es va omplir de gom a gom per acollir aquest acte. Anna Oliver, presidenta d'ACPV, va donar la benvinguda i va recordar la importància de Zurriaga en la recuperació de l'escola democràtica, cooperativa, activa i moderna en valencià.

"Ferran Zurriaga va ser un mestre innovador i un activista cultural, que va lluitar per la llengua i la cultura valencianes", va afirmar Oliver. "La seua tasca ha deixat una empremta inesborrable en el nostre país i en l'escola pública valenciana".

L'homenatge va comptar amb la participació de diversos ponents que van parlar de la vida i l'obra de Zurriaga. Entre ells, es van destacar els seus treballs en el camp de la pedagogia, la seua implicació en el moviment de renovació pedagògica i la seua defensa de la llengua i la cultura valencianes.

El ponent principal va ser Antoni Prats, que va recordar la relació personal i professional que va mantenir amb Zurriaga. Prats va destacar la seua valentia, la seua perseverança i la seua passió per l'ensenyament.

"Ferran Zurriaga va ser un mestre exemplar", va afirmar Prats. "Va lluitar per una escola justa, inclusiva i de qualitat, en què tots els nens i nenes tingueren les mateixes oportunitats".

L'acte va finalitzar amb una lectura de poemes i textos de Ferran Zurriaga. La seua filla, Amparo Zurriaga, va agrair el reconeixement a la tasca del seu pare i va recordar la seua importància com a persona i com a mestre.

L'homenatge a Ferran Zurriaga va ser un acte merescut per a una figura clau en la història de l'ensenyament valencià. La seua tasca ha contribuït a la consolidació de la llengua i la cultura valencianes a l'escola pública.

 

Ferran Zurriaga

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon