Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Transports aprova el traçat per a la millora del by-pass de València de l'autovia A-7 per 128 milions

   El Ministeri de Transports aprova el traçat per a la millora del by-pass de València de l'autovia A-7 per 128 milions d'euros

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha aprovat provisionalment el projecte de traçat de les millores funcionals, de seguretat vial i mesures d'integració ambiental de l'autovia A-7 en el tram comprès entre l'enllaç amb la CV-35 i l'enllaç amb la V-30, km 324 al 326,9, a la província de València. Els treballs compten amb un pressupost d'obra estimat de 128 milions d'euros, IVA inclòs.

Aquesta actuació forma part de les que el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible està portant a terme sobre l'autovia A-7, al denominat by-pass de València, el qual circumvala l'àrea metropolitana de la ciutat de València per l'oest.

El tram sobre el qual s'actua està comprès entre l'autovia autonòmica CV-35 i l'autovia V-30 de la Xarxa de Carreteres de l'Estat. Amb l'actuació definida en el projecte, es pretén incrementar la capacitat d'aquest tram, solucionant d'aquesta manera les importants retencions existents, tant en l'hora punta com en gran part de la franja diürna, ja que en l'actualitat suporta una intensitat superior als 110.000 vehicles/dia, amb més de 24.000 vehicles pesats/dia.

La longitud aproximada del tronc de l'actuació és d'uns 2,9 km, i comprèn també la remodelació de varis dels brancs existents en l'enllaç entre l'autovia A-7 i l'autovia autonòmica CV-35.

El tronc de l'actuació està format per dos calçades centrals principals, una per a cada sentit de circulació, amb tres carrils cadascuna, que comencen en el km 324 de l'autovia A-7 en sentit Alacant. Les dues calçades donaran servei majoritàriament al trànsit de llarg i mig recorregut. Per a donar servei al trànsit de curt recorregut es preveuen noves calçades laterals a dreta i esquerra que discorren paral·leles a l'autovia. Totes aquestes calçades connectaran al seu torn amb les calçades laterals actualment en construcció al nord d'aquesta actuació, entre els enllaços amb la CV-32 i la CV-35.

Amb aquesta nova distribució de plataformes, l'autovia A-7 actual passarà a disposar de calçades laterals addicionals en les dues marges que tindran la seua corresponent connexió en sengles enllaços a l'inici i final del tram.

L'ampliació de la infraestructura de l'autovia A-7 comporta la demolició i substitució dels tres passos superiors existents en el tram, substituint-los per noves estructures amb una secció transversal més àmplia que l'actual. Aquesta major amplària permetrà disposar, no solament dels carrils per a la circulació dels vehicles, sinó també una plataforma addicional per al trànsit ciclopeatonal.

Igualment, es projecta una nova passarel·la per als vianants al final del tram en paral·lel al pas superior que connecta la zona del IES La Canyada amb el carrer Illes Canàries del polígon Fuente del Gerro.

El projecte inclou la definició de les mesures preventives i d'integració ambiental necessàries per a minimitzar les potencials afeccions ambientals de les actuacions projectades, tant durant la fase de construcció com d'explotació de l'obra projectada. Destaca la disposició al llarg de tot el tram tant de pantalles com de cubriciones acústiques, així com altres mesures per a reduir l'impacte visual i millorar la integració ambiental de l'entorn.

Repercussions de l'actuació

S'espera que l'actuació tinga un impacte positiu significatiu en la circulació de l'àrea metropolitana de València, reduint les retencions i millorant la fluïdesa del trànsit. A més, la creació de noves calçades laterals facilitarà l'accés a les zones industrials i comercials circumdants.

L'ampliació de la infraestructura també comportarà una millora de la seguretat vial, ja que les noves calçades tindran un amplada major i estaran equipades amb els últims sistemes de seguretat. A més, la creació d'una plataforma addicional per al trànsit ciclopeatonal facilitarà la mobilitat sostenible en la zona.

Pel que fa a l'impacte ambiental, les mesures preventives i d'integració ambiental previstes en el projecte minimitzaran les potencials afeccions ambientals de les obres. A més, l'ampliació de la infraestructura permetrà reduir les emissions de gasos contaminants derivades de les retencions de trànsit.

En definitiva, l'actuació aprovada pel Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible suposarà un gran benefici per a la mobilitat, la seguretat vial i la sostenibilitat de l'àrea metropolitana de València.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal